Bakan Çağlayan: Krizi teğetin ötesinde yaşadık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Şükürler olsun Türkiye küresel krizi, teğetin de ötesinde bir durumla karşı karşıya kalarak yaşamıştır'' dedi.

Çağlayan, Türk Girişimciler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini hatırlatarak, bu yolda çalışmaya devam ettiklerini anlattı.

Çağlayan, Türkiye markasının gururunu bugün Türk iş adamlarının hepsinin bulundukları ülkelerde yaşadığını dile getirdi.

2002 yılında sadece 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye'nin bugün artık bunu iki sektörüyle yaptığını belirten Çağlayan, bu yıl Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin yeni ihracat rekorunu gerçekleştirerek 135 milyar doları göreceğini bildirdi.

Çağlayan, Türkiye'nin elde ettiği ekonomik kazanımları dünyanın her yerinde seve seve anlattıklarını ifade etti.

Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisine değinen Bakan Çağlayan, ''2002'den bugün itibariyle ülkemize gelen toplam doğrudan yatırım, şükürler olsun ve iftiharla söylüyorum ki 105 milyar dolar olmuştur.

Bu Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada son derece güvenli bir liman olduğunu gösteriyor. Hiçbir uluslararası yatırımcı bir ülkeye giderken o ülkenin kara kaşına kara gözüne gelmez. O ülkenin siyasi, ekonomik istikrarına bakar'' dedi.

Çağlayan, bugün Türkiye'nin AB'nin birçok ülkesinden iyi durumda olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin mali disiplin, bütçe disiplini ve işsizlik konusunda son derece başarılı bir performans gösterdiğini söyledi.

Zafer Çağlayan, ''Şükürler olsun Türkiye küresel krizi, teğetin de ötesinde bir durumla karşı karşıya kalarak yaşamıştır'' dedi.

Türkiye'nin başarılarının sürdürülebilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çağlayan, ''Bu noktada Türk özel sektörü buna hazırdır'' dedi.

Kurultaya katılan Türk girişimcilere seslenen Zafer Çağlayan, girişimcilerin bulundukları ülkeden vatandaşlık almalarının önemli olduğunu belirterek, girişimcilerin o ülkenin ekonomi ve siyasetinde rol almalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber