TOKİ inşaatında kaza: 1 ölü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUNCELİ'de TOKİ inşaatlarından birinin çatı katında çalışan 4 kardeşten Fatih Kaymak ile Mehmet Sıddık Kaymak, dengelerini yitererek düştü. Kardeşlerden 24 yaşındaki Fatih Kaymak öldü, 27 yaşındaki Mehmet Sıddık Kaymak ise, ağır yaralandı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nden Tunceli'ye giden kardeşler 33 yaşındaki Mehmet Ali Kaymak, 28 yaşındaki Zülküf Kaymak, 27 yaşındaki Mehmet Sıddık Kaymak ve 24 yaşındaki Fatih Kaymak, TOKİ tarafından İnönü Mahallesi'nde yaptırılan 260 dairelik konutlarda inşaat işçisi olarak çalışmaya başladı. Kardeşler bu sabah bellerine güvenlik ipleri bağlayarak, 5 katlı binanın çatı katında sac döşerken, Fatih Kaymak, dengesini kaybederek düştü. Bir süre belindeki iple boşlukta sallanan Kaymak'ı kurtarmak için ağabeyi Mehmet Sıddık Kaymak, hamle yaptı. Fatih Kaymak, ipi kopunca beton zemine düştü. Mehmet Sıddık Kaymak da bu sırada dengesini kaybetti ve onun da ipi kopunca kardeşinin yanına düştü. İki kardeşinin düşmesi sonucu paniğe kapılan ve dengesini kaybeden Mehmet Ali Kaymak ise, ipi kopmayınca boşlukta asılı kaldı.

Çatıda kalan kardeş Zülküf Kaymak diğer işçilerinde yardımıyla önce havada asılı kalan kardeşi Mehmet Ali Kaymak'ı kurtardı daha sonra inerek zemine çakılan iki kardeşine yardım etmeye çalıştı. Ağır yaralanan iki kardeşten evli ve 2 çocuk babası Fatih Kaymak, kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Ağır yaralanan Mehmet Sıddık Kaymak ise, yapılan ilk müdahale ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cumhuriyet Savcılığı, kapsamlı soruşturma başlattı. Polis ekipleri, olayda ihmal olup olmadığını araştırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber