Bakan Yılmaz: Bedellide referandum yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2011 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili referandumun gündemlerinde olmadığını söyledi.AK Parti Yıldızeli İlçe Başkanlığı'nın 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılmak üzere karayolu ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesine gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçe girişinde Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş ve kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılandı. İlçede çeşitli temel atma törenlerine katılan Bakan Yılmaz, daha sonra Yıldızeli Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye katıldı. Kongrenin ardından askerlik şubesini ziyaret eden Bakan Yılmaz, Emniyet Müdürlüğü lokalinde yemek yedi. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yılmaz, bedeli askerlik konusunda gerekli açıklamayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirterek, "Gündemimizde bedeli askerlik için referanduma gidilme gibi bir şey yok. CHP Gurup Başkan Vekili'nin bedelli askerlik çıksın diye bir yasa teklifi var. Bir taraftan bir yasa teklifi vereceksin, ondan sonrada referandumu dile getireceksin. Hiç bunun bir tutar tarafı var mı. Kendin istiyorsun, iktidar partisi istiyor. Neden referanduma gideceksin? Boşuna zaman kaybı, boşuna masraf değil mi? Tutarlı olmak lazım." dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin gündeminde vicdani reddin olmadığını söyledi. Türkiye'nin gündeminde, vicdani redde verilen hapis cezasını kaldırılıp tek cezaya düşürmek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bunu da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına uyumlu bir hale getirmek için Türkiye'nin yapması gereken bir yükümlülük. Türkiye'de zorunlu askerlik var ve her zaman da olacak hiçbir sıkıntı da yok." dedi.

Cudi'de ele geçirilen patlayıcılar ve Mersin'de yakalanan 8 terörist için de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Araştırmalar devam ediyor. Hep söyledik terörle mücadele devam edecek. Terör çıkmaz sokaktır. 300 kilogram deniyor. Ama basına düşmeyen ve ele geçirilen de var. Güvenlik güçlerimizin hepsine çok teşekkür ediyorum. Çok iyi çalışıyorlar. Mersin'de ele geçirilen teröristler ise daha önce bir çok olaya karıştıklarını itiraf ettiler. Dolayısıyla devletimiz çalışıyor." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber