Kadir Has yine başörtüsüne kapalı

Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Has Üniversitesi'nde ikinci kez başörtüsü skandalı yaşandı. Bu kez üniversiteye alınmayan, bir seminere gelen iki avukat. Üniversite Güvenliği ise, 'Emine Erdoğan'ı neden aldınız?' sorusuna çok ilginç bir yanıt verdi;

İstanbul Barosu, üyelerini yeni Ceza Yasası konusunda bilgilendirmek için iki günlük bir seminer düzenlendi. Üyelerin ücret ödeyerek katıldıkları seminere, baro avukatlarından Melek Molla Reisoğluyla Aysel Demirel de kaydını yaptırdı. Ancak bu iki avukat başörtülü oldukları gerekçesiyle seminerin yapıldığı Kadir Has Üniversitesi'ne alınmadı.

Seminerin ilk günü, görevlilerin dışarı çıkın uyarısına rağmen üniversiteye girmeyi başaran Reisoğlu ve Demirel, ikinci gün güvenlik görevlilerinin oluşturduğu etten duvarla karşılaştı.

Başörtülü oldukları için içeri alınmayan iki avukata, seminere katılan diğer avukatlardan destek geldi. Baronun bir çok avukatı skandalın ardından semineri terketti.

EMİNE HANIM GİRMİŞTİ

Kadir Has Üniversitesi geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'ı ağırladı. Erdoğan üniversiteye eşi Emine Erdoğan'la birlikte geldi. Ancak başörtü yasağı Emine Erdoğan'a uygulanamamıştı.

İstanbul Barosu avukatları kendilerini içeri almayan üniversite güvenlik görevilerine bu soruyu sordu.. Aldıkları cevap şaşırtıcıydı: Onun korumaları çoktu, müdahale edemedik.

Kadir Has üniversitesi'ndeki başörtüsü yasağına semineri düzenleyen ve bunun karşılığında üyelerinden ücret alan İstanbul Barosu da destek verdi. Baro Başkan yardımcısı Filiz Saraç, uygulamada hukuki anlamda bir yanlışlık olmadığı görüşünü savundu.

HABER 7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber