Bakan Ergin: İnfaz hizmetlerinde reform çalışmaları sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2011 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, infaz hizmetlerinde reform çalışmalarının süreceğini söyledi. Ergin, hazırlanan tasarı ile dış güvenliğin, tek elden sağlanması için İçişleri Bakanlığı'ndan alınıp Adalet Bakanlığı'na bırakılmasının hedeflendiğini belirtti.

Bakan Ergin, Korel Termal Otel'de, Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim ve yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, cezaevleri müdürleri ile birlikte ceza infaz kurumlarını masaya yatıracaklarını belirtti.

Ergin, "Cezaevlerindeki dış güvenliğin de Adalet Bakanlığı tarafından sağlanmasına yönelik yasa tasarısının uygulama biçimi, detayları tartışılacak. Buradan çıkacak öneriler doğrultusunda yasa tasarısını değerlendireceğiz. Cezaevi iç ve dış güvenlik uygulamalarının farklı birimlere bağlı olmasının getirdiği bir takım zorluklar yaşanmaktaydı. Koordinasyonda, nakillerde, sağlık, eğitim, hizmetlerinin yerine getirilmesinde bir takım sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu sıkıntıları, en aza indirmek, buradaki hizmetleri daha yüksek standartta verebilmek için yapılan bir çalışma başlatıldı." dedi.

Güvenlik hizmetleri için ilk kez 2008 yılında bir kanun tasarsı hazırlandığını belirten Ergin, bu tasarı ile dış güvenliğin, tek elden sağlanması için İçişleri Bakanlığı'ndan alınıp Adalet Bakanlığı'na bırakılmasının hedeflendiğini anlattı. Ergin, "Kullanacakları silahlar, araç ve gereç eğitim atama hizmetlerini de kapsamaktadır. Yasa tasarısı ile kademli olarak 5 yıl içinde Adalet Bakanlığı'na devri sağlanacaktır. Bunun için A tipi kadro ihtiyacı da sağlanıyor. Şimdi, dış güvenlik hizmetleri 17 bin jandarma tarafından yerine getirilmektedir. Tasarı yasalaştıktan sonra 24 bin 334 yeni kadroya ihtiyaç duyulmaktadır. Tasarı, Bakanlar Kurulu'nda beklemektedir. Bu toplantı sonrasında Bakanlar Kurulu'na daha net bilgi verilecektir." diye konuştu.

Bakan Ergin, cezaevlerindeki kapasitenin yetersiz olduğunun farkında olduklarını belirterek, 5 yıllık kısa vadede çözüm amacıyla hazırlanan planlama gereğince; 2011'de 17 ceza infaz kurumunun hizmete açılmasıyla 10 bin 686 kişilik, 2012'de 24 ceza infaz kurumunun hizmete açılmasıyla 9 bin 850 kişilik, 2013'te 41 ceza infaz kurumunun hizmete açılmasıyla 20 bin 456 kişilik, 2014'te 23 ceza infaz kurumunun hizmete açılmasıyla 9 bin 900 kişilik, 2015'te 33 ceza infaz kurumunun hizmete açılmasıyla 17 bin 700 kişilik olmak üzere 68 bin 592 kişilik kapasite oluşturularak, toplamda 184 bin 147 kişilik kapasiteye ulaşılmasının hedeflendiğini anlattı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yaptığı konuşma sonrasında ceza infaz koruma memurları için hazırlanan yeni üniformaları inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber