Sağlık Bakanlığı, kurumlarası naklen atamada hata yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 02:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı 2005 2. Dönem Kurumlar Arası Naklen Atama Kurası Başvurularında kendi yayınlamış olduğu genelgesiyle çelişmektedir.Belirlenen münhal kadrolar; Sağlık Personeli (Uz.Dr., Prt.Dr., Diş Tabibi, Eczacı, Fizyoterapist, Diyetisyen) Yardımcı Sağlık Personeli ( Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru) Memur-Şoför olarak belirlemiş ve müracaatları web sitesinde PBS sisteminden kabul etmiş ancak memur kadrosuna başvuru yapabilmek için aradığı şartlar ilgili genelgenin 9. maddesinde aynen şu şekilde iken;
"9)Müracaat edenlerin atanmak istedikleri unvanda çalışıyor olması veya daha önce bu görevde bulunmuş olması, (örneğin memurluğa müracaat edenlerin Memur olarak çalışıyor olması veya daha önce Memur olarak görev yapmış olması, Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan teknisyen yardımcılarının sadece hizmetli kadrosuna müracaat etmesi gibi), ve hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir. Ayrıca diplomalarının noter tasdikli bir örneğinin müracaat formuna eklemeleri gerekmektedir." ve Genelgede ?memurluğa müracaat edenlerin Memur olarak çalışıyor olması veya daha önce Memur olarak görev yapmış olması? denilmekte iken benim başvurum kabul edilmedi. Ben üniversitede memur olarak göreve başlayıp, daha sonra Bilgisayar İşletmeni kadrosuna geçtim. Belirtilen kuraya başvurdum, ancak sağlık bakanlığının web sitesindeki PBS sisteminden başvuru izleme bölümüne baktığımda müracaatımın hiçbir açıklama yapılmadan reddedildiğini gördüm ve Sağlık Bakanlığını defalarca aramama rağmen bir neticeye ulaşamadım, ancak kadromdan dolayı olabileceği söylendi ve defalarca oradan oraya telefon bağlantısı yapıldı ama en son aradığım kişiye ulaşamadım sesimi memurlar.net aracılığıyla duyurmak istiyorum.

Ortada bir usul yanlışlığı yapılmakta ve kuraya katılamamaktayım....Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yapılan usul hatasının düzeltilmesi hususunda gereğini yapmalarını memurlar.net aracılığıyla arz ediyorum...saygılar sunuyorum....

Sağlık Bakanlığının web sitesinde yayınladığı ilgili genelge aşağıda sunulmuştur...

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı :B100PER0000000/
Konu:

................................VALİLİĞİNE
(Sağlık Müdürlüğü)

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 17 nci maddesi, 4.6.2004 tarih ve 12482 sayılı Olurunda yer alan ?... Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu yerlerde istihdamın gerçekleştirilmesi, uygulamada birlik ve mevzuat önünde eşitlik sağlanması amacıyla ve yukarıdaki hüküm çerçevesinde; il müdürü, il müdür yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı, şube müdürü unvanları ile merkez teşkilatı kadrolarına geçmek isteyenler hariç olmak üzere söz konusu Yönetmelik kapsamında bulunmayan unvanlarda çalışıp da Bakanlığımıza kurumlar arası naklen geçmek isteyenlerin atama yerlerinin belirlenmesi işlemlerinin anılan Yönetmelikte öngörülen dönem ve başvuru sürelerine tabi olarak ilan edilen yerlere tercih alınmak suretiyle kura ile belirlenmesi, atanacak yerler belirlendikten sonra atama için gereken prosedürün tamamlanması...? hükmü ve 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi çerçevesinde Mayıs 2005 2. Dönem Kurumlararası Nakil Atamaları için:

1. Başvuruda bulunacaklar 14/03/2005 - 20/04/2005 tarihleri arasında http//:personel.saglik.gov.tr veya www.saglik.gov.tr sayfalarında yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden müracaat edecekler, müracaat formunun çıktısını alarak kendilerinde kalan nüsha hariç, bir nüshasına istenen belgeleri de ekleyerek Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Sıhhıye / Ankara adresine gönderilecektir. Gönderiler APS, kargo veya taahhütlü posta şeklinde gönderilecektir. Adi posta veya elden gönderim usulü kullanılmayacaktır.

2. Müracaatta bulunanlar öncelikle Personel Bilgi Sisteminden şahsi bilgilerini beyan ederek sisteme kayıt olacaklardır. Başvurularını bu bilgiler üzerinden yapacaklardır. 26/04/2005 tarih akşamına kadar Bakanlık Evrak Şubesine başvuruları ve ekli belgeleri ulaşmayan müracaatlar işleme alınmayacak, Personel Bilgi Sistemi içindeki başvuruları geçersiz sayılacaktır.

3. Başvuruda bulunacaklar tercih kodları ile birlikte tercih edecekleri yerleri de belirtmek suretiyle tercihte bulunacaklardır. Tercih yapmayanların müracaatları geçersiz sayılacaktır.

4. Bakanlığımızın internet sayfasında unvanı, branşı, kadro derecesi, atanacakları il ve hizmet birimi belirtilen unvan ve branşlar için kurumlararası naklen personel ataması için başvurulacaktır.

5. Söz konusu kadrolara naklen geçmek için müracaat edenlerin talepleri Bakanlığımız tarafından herkesin katılımına açık olarak noter huzurunda bilgisayar kurasıyla değerlendirilecektir.

6. Aday memurlar kurumlararası naklen atanmak için müracaatta bulunmayacaklardır.

7. 2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarsının 24 üncü maddesinde, konsolide bütçe dışı kurumlardan naklen geçeceklerin, açıktan atama izninden düşüleceğinin öngörülmesi sebebiyle (belediyeler hariç) sadece konsolide bütçeye dahil kurumlardan (Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar) müracaat kabul edilecektir. Belediyelerde çalışan personel ise sadece uzman tabip, tabip, hemşire, ebe ve sağlık memuru kadrolarına atanmak için müracaat edebilecektir.,

8. 2004 yılı Kasım ayı 2.Dönem Kurumlararası Naklen Atama ve 2005 yılı Şubat ayı 1.Dönem Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edip de yapılan kura sonucu atamaya hak kazananlar 2005 yılı Mayıs Dönemi Kurumlararası Naklen Atanma Kurasına müracaat edemeyeceklerdir.

9. Müracaat edenlerin atanmak istedikleri ünvanda çalışıyor olması veya daha önce bu görevde bulunmuş olması, (örneğin memurluğa müracaat edenlerin Memur olarak çalışıyor olması veya daha önce Memur olarak görev yapmış olması, Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan teknisyen yardımcılarının sadece hizmetli kadrosuna müracaat etmesi gibi), ve hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir. Ayrıca diplomalarının noter tasdikli bir örneğinin müracaat formuna eklemeleri gerekmektedir.

10. Sağlık Hizmetleri Sınıfındaki bir kadroya müracaat edeceklerin diplomalarındaki ünvanda çalışıyor olması veya daha önce bu ünvanlı kadroda görev yapmış olması gerekmektedir. (Tarım Bakanlığı Laborant Meslek Lisesi ve diğer liselerin Kimya Bölümü mezunları hariç, Laborant, Sağlık Teknisyeni ve Sağlık Teknikeri kadrolarında çalışanlar Sağlık Memuru kadrolarına müracaat edebileceklerdir.)

11. Müracaatlar Mayıs ayı içerisinde kurulacak komisyon tarafından incelenecek, belgeleri eksik olan müracaatlar ile yanlış müracaatta bulunanların evrakları değerlendirmeye alınmayacaktır.

12. Yukarıdaki usûle göre, Bakanlığımıza naklen geçecekler mazeret durumları hariç, bir yıl boyunca naklen atanma talebinde bulunamayacaklardır.

13. Kura işlemi herkese açık olarak 16 Mayıs 2005 tarihinde saat 14:30'da Noter tarafından http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek yerde yapılacaktır.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Ali YERLİKAYA
Genel Müdür

EKLER:
EK-1: Kurumlar arası nakil için Tercih Edilecek Yer Listesi

"Haber Gönder" yoluyla Haberi Yazan: yusufsinan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber