MHP'nin 'Hilal Kart'ı Samsun'da başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2011 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim vaadi olarak sunduğu, "Hilal Kart" projesi Samsun'da uygulamaya konuldu.

Merkeze bağlı MHP'li İlkadım Belediyesi, ilk etapta bin kişiye verilecek olan "Hilal Kart" uygulamasını Acem Tekkesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. Hilal Kart uygulamasını Türkiye genelinde uygulamaya sokan üçüncü belediye olduklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin en önemli projelerinden birisi olan "Hilal Kart" uygulamasının ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden yapılabilecek en güzel yardım modeli olduğunu söyledi.

Kendilerinin seçimlerden önce bu konuda yaptıkları yardım kartı çalışması ile MHP'nin seçim sürecinde yaptıkları "Hilal Kart"ın birbiriyle örtüştüğünü kaydeden Demirtaş, "Ancak yerel anlamda bizim kartımız biraz daha değişiklik gösteriyor. Biz kartımızda ihtiyaç sahibine hem ayni, hem de nakit para kullanımı imkânı sunuyoruz. İlçe sınırları içindeki tüm iş yerleriyle anlaşma yapılması şu an için mümkün gözükmüyor. Çünkü her iş yeriyle ilgili ayrı bir bilgisayara yazılımın kurulması gerekiyor. Bunun bizi zora sokacağını düşündüğümüzden bizde bazı büyük marketlerle bu anlaşmayı yapmanın yanı sıra, Vakıfbank'la anlaşma yaparak kart sahiplerine, limitleri ölçüsünde ayni ve nakit kullanım imkânı sunduk. İlk etapta paranın tamamını ayni yapmayı düşünmüştük ancak kişinin doğalgaz, elektrik ve su faturalarını ödemesinde imkan sağlamak istedik bu nedenle yardımın yarısını ayni diğer yarısını da banka aracılığı ile nakit kullanılmasına karar verdik. Tabiî ki bu kart kullanımında alkollü içeceklerin alınmasının dışında tuttuk. Türkiye'de bu uygulamaya başlayan üçüncü belediye biz olduk." dedi.

Yardım kartlarının dört gruptan oluştuğunu belirten Başkan Demirtaş, "Durumu çok düşük olan ihtiyaç sahiplerine 200 TL, daha sonra sırasıyla durumu biraz daha iyiye doğru giden gruplara verilecek miktar 150, 100 ve 50 TL olacak. Burada seçilecek olan ihtiyaç sahipleri, Sosyal Yardım Müdürlüğü'nün ön görüsüyle tamamen bizim insiyatifimiz dışındaki bir heyet tarafından tespit edilecek. Kartları vermeye başladık, kartımız tüm herkesin cebinde olan mevcut kredi kartlarının bir benzeridir. Aynı kredi kartı gibi bunun alan vatandaşlarımız iş yerlerine giderek alış verişlerini yapacak. Hatta bu kartla anlaşmalı olan iş yerlerinde bu kartla yapılan alış verişlerde iş yeri o kişiye birde yüzde 10-15 oranında indirim yapacaklar." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber