Öğretmenlik sevgisi engel tanımıyor!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2011 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve birinci derece engelli raporu verilen sınıf öğretmeni Loman Mataracı, emekli olmak yerine tekerlekli sandalye ile öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

47 yaşındaki 23 yıllık sınıf öğretmeni Loman Mataracı, 1994 yılında Elmalı ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci geçirdi. Aynı kazada bir kızı hayatını kaybeden, eşi ise ağır yaralanan Mataracı, Ankara'da yaklaşık bir yıla yakın fizik tedavi gördü. Hayatını tekerlekli sandalyede devam ettirmeye başlayan öğretmen Mataracı'ya birinci derece engelli raporu verildi. Malulen emekli olması beklenen Loman öğretmen, bu süre zarfında hep öğrencilerine kavuşmanın hayalini kurdu. Yakınlarının desteğini arkasına alan Mataracı, emekliliği reddedip atamasının Muratpaşa ilçesi Mustafa Kemal Ayanoğlu İlköğretim Okulu'na yapılmasını talep etti. Loman öğretmen, 1995 yılında Öğretmenler Günü'nden 3 gün sonra 27 Kasım günü tekerlekli sandalyesi ile yeni okulunda görevine başladı. Okula özel donanımlı arabası ile gidip gelen Loman öğretmenin en büyük destekçileri ise ailesi, öğretmen arkadaşları ve öğrencileri oldu. Öğrencilerinin arabasından alıp sınıfa kadar getirdiği Loman öğretmen, tekerlekli

sandalyede ders anlatıp, "En değerli varlıklarım" dediği öğrencilerini geleceğe hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor. Engeline rağmen hayata dört elle sarıldığını söyleyen Loman Mataracı, "Öğretmenliğimin 23. yılını yaşıyorum. Hayatımdan memnunum, kendimi engelli olarak görmüyorum" diye konuştu.

Engelli olmasından dolayı hiçbir zaman karamsarlık içinde olmadığını belirten Mataracı, "Tedavim bittikten sonra rapor almadım, görevime başladım. Malulen emekli olma hakkım vardı. Ama ben hiç bunu düşünmedim. 16 yıldır engelli olarak öğretmenliğime devam ediyorum. Ben hiçbir zaman kendimi engelli olarak görmedim. Hayatıma normal insan gibi devam ediyorum. Okula gelip gitmemde herhangi bir sıkıntım yok. Üç adet tekerlekli sandalyem var, kimseye muhtaç olmadan kendi kendimi idare edebiliyorum. Bu kadar

iyi olmamda öğrencilerim ve mesai arkadaşlarımın da büyük payı var" şeklinde konuştu.

Birçok engelli insanın hayata küsüp evine kapandığına dikkat çeken Mataracı, "Bu kişilerden beni örnek almalarını istiyorum. Engellilere kesinlikle hayat, yaşam yok diye bir şey yok. Ben bunlara katılmıyorum. Meslek hayatımın 23. yılı. Engelli olduktan sonra 16 yıldır normal hayatımı idame ediyorum" dedi.

Loman öğretmenin öğrencilerinden Esra Acar ise, "Öğretmenimi çok seviyorum. O bu haliyle bize eğitim veriyor. Öğretmenimizle gurur duyuyoruz. Engelli haliyle bizi geleceğe hazırlıyor. Böyle bir öğretmenimiz olduğu için çok şanslıyız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber