Yurttan adliyeye uzanan 'kamusal utanç zinciri'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurttan kaçan 2 kıza cinsel istismarda bulunan 4 kişiye dava açıldı. Kızlar dava sürecinde polisevinde polis memurunun, yurtta rehber öğretmenin, adliyede ise memurun ve şoförün istismarına uğradı

Ankara, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki çocuk yuvası ve yetiştirme yurdunda kalan 18 yaşından küçük iki kız çocuğuyla ilişkiye giren 4'ü kamu görevlisi 7 kişinin tutuklandığı olayla sarsıldı. Devlet korumasına alınan 16 ve 17 yaşındaki iki kızla, görevli bir polis memurunun polisevinde, yurttaki rehber öğretmenin de yurtta cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Ankara'da bulunan bir çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdunda kalan 16 yaşındaki S.D. ile 17 yaşındaki A.Y., haziran ayında yurttan kaçtı. 1 8 yaşından küçük kızlar tesa- düfen tanıştıkları 4 kişinin cinsel istismarına uğradı. Kızlar yaşadıklarını yurttaki diğer arkadaşlarıyla paylaşınca olay savcılığa yansıdı. Savcılığın talimatıyla polis olaya el koydu. Gözaltına alınan 4 zanlı mahkemece küçük yaştaki çocukla cinsel ilişkiye girmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılar hakkında 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, mağdur kızların "beden ve ruh sağlığının bozulup-bozulmadığının tespiti için" İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini kararlaştırdı. Adli Tıp'tan rapor alınması için Adliye Polis Karakolu'na yazılı talimat verildi. Adliye Karakolu'nda görevli polis memuru U.A., rapor almak üzere S.D. ve A.Y. ile birlikte İstanbul'a gönderildi. Adli Tıp Kurumu'ndaki rapor işlemi tamamlandı. İddiaya göre, görevli polis memuru kızlara, zamanlarının çok olduğunu ve İstanbul'da gezebileceklerini söyledi. Polis memuru gezdikten sonra kızları polisevine götürdü. Polis memuru da polisevindeki odasına çağırdığı kızlarla cinsel ilişkiye girdi.

ARKADAŞLARI HABER VERDİ

Polis memuru U.A., kızların raporunu mahkemeye teslim ederek görevine döndü. Yurtlarına dönen kızlara bu kez rehber öğretmen cinsel istismarda bulundu. Rehber öğretmen, nöbetçi olduğu bir gece S.D. ve A.Y. ile odasında cinsel ilişkiye girdi. Ankara Adliye Sarayı'nda memur ve şoför olarak çalışan iki kamu görevlisi de iki kızla birlikte oldu. Mağdur kızlar kamu görevlilerinin kendilerine yaptığı istismarı arkadaşlarına söyledi. Arkadaşları da durumdan yurt yönetimini haberdar edince soruşturmada ikinci dalga operasyon yapıldı. Soruşturmada polis memuru U.A., iki adliye çalışanı ve yetiştirme yurdunda çalışan rehber öğretmen gözaltına alındı. Dört kamu görevlisi daha, "yaşı küçük kızlarla cinsel ilişkiye girmek ve cinsel istismar" suçlarından cezaevine gönderildi. Polis memuru ile iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Memurlar hakkında idari soruşturma da başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber