Silah kaçakçılığı operasyonunda 3 polise gözaltı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK ve Rize'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 3'ü polis 4 kişi gözaltına alındı. Rize'den otobüsle gönderilen içinde 6 tabanca bulunan kutuyu otogarda teslim alırken yakalanan polis memuru T.D. ile diğer 3 kişinin aralarında 'Kivi geldi mi', 'Bal var mı', 'Güveç nerede kaldı' gibi şifreli konuştukları belirlendi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis mumurları T.D. ve S.A.'nın silah kaçakçılığı yaptığı ihbarı üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 ay önce iki polis memurunu teknik takibe aldı. T.D. ve S.A.'nın, Rize Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru G.K. ve A.R.S. adındaki bir vatandaş ile 'Kivi geldi mi', 'Bal var mı', Güveç nerede kaldı' gibi şifreli konuşmalar yaptıkları saptandı.

SİLAH KOLİSİNİ TESLİM ALINCA YAKALANDI

Telefon dinlemelerinde, Rize'den Zonguldak'a otobüsle silah gönderileceğini öğrenen polis, geçen cumartesi günü otogarda önlem aldı. Polis memuru T.D., sabah 08.00'de otogara giren otobüsten koliyi teslim alıp aracına koyarken yakalandı. Kolinin içindeki 6 tabancaya el konuldu. Aynı anda diğer polis S.A. ve Rize'deki polis G.K. ve A.R.S. de evlerinde gözaltına alındı. Yapılan aramalarda S.A.'nın üzerinde, polis T.D.'ye ait olduğu ileri sürülen 74 gram esrar, diğer polis G.K.'nin üzerinde ise ruhsatsız tabanca ele geçirildi. G.K. ve A.R.S., Zonguldak'a getirildi.

Rize'de görevli polis memuru G.K.'nın, A.R.S. aracılığıyla temin ettiği silahları Zonguldak'a gönderdiği, polisler T.D. ve S.A.'nın da silahları sattıkları tespit edildi. Olayla ilgili 7 kişinin daha ifadelerine başvurulduğu, daha sonra serbest bırakıldıkları belirtildi. 3'ü polis 4 kişi ise bugün adliyeye sevk edildi.

HAKİMİ ELEŞTİRMİŞTİ

Adliyeye girişte kapüşonuyla yüzünü gizlemeye çalışan polis T.D., geçen 22 Ekim'de düzenlenen 'Suça Sürüklenen Çocuklar' konulu panelde söz alıp, adliyedeki odasında çantası çalınan bir hakimin olay sonrasındaki davranışını eleştirmişti. T.D., hakimin, Kapıları kapatın, kimseyi dışarıya çıkarmayın. Çantamı bulun dediğini, ancak aynı hakimin, başka bir olayda başka birinin başına geldiği zaman kanuni çerçeveye göre hareket ettiğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber