Bakan Dinçer'e soruldu: Başka iş bulsun dediniz mi?... Cevap: Evet dedim/ Video

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmen atamaları ve özür grubuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Dinçer bu açıklamasında, diğer bölüm mezunlarının kamu kurumlarının önünde eylem yapmadığını, üniversite eğitiminin Devlette iş bulmak için kurgulanmış bir eğitim sistemi olmadığını belirtti. Sayın Bakanın eğitim sistemi bakışını da içeren bu açıklamayı izlemek için başlığa tıklayınız.

Bakan Dinçer'e Şubat ataması olacak mı diye soruldu ve net cevap istendi. İşte cevabı
Öğretmenlerin özür grubu tayinleri yılda kaç kez yapılacak?
Dinçer: Van merkez ve Erciş hariç, 5 Aralık'ta eğitime başlamayı düşünüyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer TV8'de Erkan Tan'ın programına konuk oldu.

Atanamayan öğretmenlerle ilgili her sözünüz manşet oluyor. başka iş bulsun dediniz mi?

Evet dedim.

Erkan Tan: Hepsi adına sormuş olalım.

Dinçer: Benim ne dememi bekliyorsunuz? Bu soru çok önemli. İnsanların duyguları üzerine oynamak mı çok doğru. Ben Türkiye'nin gerçeği üzerinden bir fotoğraf çiziyorum. Gerçek şu. 264 bin gencimiz öğretmen olmayı talep ediyor.

Bu sene sadece Eğitim fakültesinden mezun olan sayısı 44 bin kişi. Diğer fakültelerle birlikte 73 bin. Gelecek seneyi ekleyin. Şuanki ücretli öğretmen sayımız 60 bin. Normalde kadrolu olsaydı, mecburi dersleri olacaktı. Bu seneki ihtiyacımız 60 bin. Geri kalan öğretmenlere ne tavsiye etmemizi bekliyorsunuz.

Dünya değişiyor. Her meslek yenileniyor. Yeni kabiliyetler zorunlu hale geliyor. Batıda, üniversite mezunları iş bulma kurumlarında yeniden eğitim alıyor.Dünya bu yöne gidiyorken, bizim gençlere kabiletinizi gelkiştirin demenin neresi yanlış.

Türkiye'de Maliye'den mezun olanlar Maliye bakanlığının önünde bekliyor mu? İletişim mezunları TRT'nin önünde mi bekliyor. ÇEKO mezunları Çalışma Bakanlığının önünde mi bekliyor.

Bir başka boyut da şu. Bu çocukların suçu yok. Bu, bu ülkenin sorunu... Bu sistemik bir sorun ve sistem üzerinde değişiklik yaparak sorunu çözeceğiz. Ben çözümsüz bir teklifte bulunmuyor. Öğretmen ihtiyacımızla ilgili bir planlama yapıyoruz.

Lütfen gençlerimizin duyguları üzerinden kimse rant kapmaya çalışmasın. İhtiyacınız yok iken alsanız ne yapacaksınız. Nerede görev vereceksiniz. Oturtacak yer bulamazsınız.

Daha da önemlisi ihtiyaç duyulan öğretmenlerin alanıyla piyasada bulunan öğretmenlerin alanları uyuşmuyor.

2 yıldır bir defada alınan en fazla öğretmenleri aldık. 2 defada 40 biner kişi aldık.

O zaman açmayaın bu okulları diyolar

Üniversite eğitimi Devlette iş bulmak için kurgulanmış bir eğitim değildir. Dünyanın her yerinde böyledir. Üniversite mezunu olmak demek, Develete kapı açmak demek değildir. Eğitim bir ülkenin en önemli meselesedir

Devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber