Başkent'te 25 ilçede bugün 100 bin fidan dikiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliğinin düzenlediği ağaçlandırma projesi kapsamında, 25 ilçede, yerel yöneticilerin, öğrencilerin ve halkın katılımıyla eş zamanlı ağaç dikimi gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında başkentte bir gün içinde 100 bin fidanın dikimi hedefleniyor.

Atatürk Orman Çiftliği ağaçlandırma alanında düzenlenen törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de katıldı.

Yüksel buradaki konuşmasında, geçen yıl birincisini gerçekleştirdikleri etkinliği gelenekselleştirerek, Ankara'da ağaç sayısını yükseltmek ve halkta bilinci artırmak istediklerini anlattı.

Küresel ısınma tehdidine dikkati çeken Yüksel, teknolojinin hızla geliştiği dünyada, doğadaki koruma-kullanma dengesini gözetmek gerektiğine vurgu yaptı. Yüksel, teknolojinin bazı kesimlerce doğayı terbiye etme yönünde kullanıldığını, bunun büyük gaflet olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun 7 milyara ulaştığını, bu insanlardan 1 milyarının bugün ?ağzına tek lokma? koymadığını ifade eden Yüksel, ?İnsanlar aç çünkü çünkü

toprak verimsiz. Adam gibi kullanılmayan toprak elbette bir gün bunun hesabını herkesten, hepimizden soracaktır. Şimdi hepimize düşen şey şudur; ben toprağı adam gibi kullanacağım, suyu kana kana kaynağında içip, kullanacağım ve temiz hava soluyacağım diyen kim varsa, dünyaya, insanlığa karşı sorumluluk hissediyorsa bugün yapması gereken şey, bulduğu her fidanı toprakla buluşturmaktır? dedi.

Vali Yüksel, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti, başkenti daha fazla yeşillendirmek için katkı beklediklerini dile getirdi.

Ankara Çevre ve Orman İl Müdürü Akif Günkut da bugün AOÇ ağaçlandırma alanında 3 bin olmak üzere Ankara genelinde toplam 100 bin fidan dikiminin gerçekleştirileceklerini belirtti. Günkut, ağaçlandırma faaliyetlerinin yıl boyu sürdürüldüğünü ifade ederek, toplam 10 milyon fidan dikimini tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunduğu törenin ardından Vali Yüksel ve katılımcılar ağaç dikti.

Ankara'nın hava kalitesi

Burada Vali Yüksel'e Ankara'nın hava kalitesiyle ilgili soru yöneltildi. Yüksel, başkentin hava kalitesinin korunması konusunda çok büyük dikkat gösterdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

?Kısa bir süre önce mahalli çevre kurulu toplandı ve kömürlerin nitelikleriyle alakalı bir karar aldı. Tabii kömür nitelikleri kadar esas olan şehre gelen kömürün denetlenmesi. Şimdi önümüzdeki günlerde büyükşehir yöneticilerini de almak suretiyle bir kez daha değerlendirme yaparız Ankara'nın hava kalitesinin bozulmasına asla ve asla müsaade etmeyiz. Zaman zaman bazı semtlerden vatandaşlardan da bilgi geliyor, bir kez daha değerlendiririz ve bir kez daha müdahale ederiz. Gerekirse denetimlerimizi, şehre giren kömür niteliklerini bir kez daha gözden geçiririz.?

Ankara'nın başkent olarak çevrenin ve hava kalitesinin korunması konusunda Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirten Yüksel, ?Bu konuda önümüzdeki günlerde bir değerlendirme daha yaparız. Denetleme dahil her türlü alınması gereken tedbirleri alırız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber