Sigorta şirketini aldatmaya kalkınca hem kendi hem oğlu mahkûm oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 09:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mersin'de bir sürücü, alkollü olarak kullandığı otomobiliyle geçirdiği trafik kazasının maddi hasarını sigorta şirketine yüklemek isteyince sonu mahkûmiyete kadar uzanan bir davaya konu oldu. Kaza mahalline gelen babasını sürücü gibi gösteren F.Ö. isimli sürücünün yalan beyanı mahkemenin cep telefonu kayıtlarını incelemesiyle ortaya çıktı.

< p>Alkollü olarak kaza yapan oğlunun yerine kazayı üstlenen N.Ö., oğluyla birlikte sigorta şirketinden tazminat almak amacıyla dolandırıcılık suçundan mahkum oldu. Kaza sonrası oluşan maddi hasarın sigorta şirketleri tarafından karşılanmasını sağlamayı hedefleyen, ancak şirketin dikkatli incelemeleri sonucu ortaya çıkarılan dolandırıcılık Mersin'de yaşandı. Silifke ilçesinde gerçekleşen trafik kazasında araç sürücüsü F.Ö. hastaneye kaldırılırken, babası N.Ö. tutanağı tanzim eden görevlilere kazayı kendisinin yaptığını belirterek bu şekilde tutanak tutulmasını sağladı. N.Ö. tutanağa göre araçlarında meydana gelen zararın kasko sigortasından karşılanmasını talep etti. Eksper ve sigorta şirketinin hasar servisi uzmanları, yaptıkları incelemede araçtaki ağır hasara ve oğlunun hastaneye kaldırılmasına rağmen N.Ö.'nün yaralanmamasından şüphelendi. Sigorta şirketi görevlileri, sürücü mahallinde kan lekelerinin bulunmasından yola çıkarak baba N.Ö.'nün sürücü olamayacağı, aracın oğlu tarafından kullanıldığı sırada kaza yapıldığı kanaatine vardı. Sigorta şirketi, gerçeğin gizlenmeye çalışıldığını belirterek savcılığa şikâyette bulundu. Başlatılan soruşturmada N.Ö. ve F.Ö.'nün savcılıkta da önceki beyanlarını tekrar etmesi üzerine savcılık cep telefonu kayıtlarını istedi. Cep telefonu sinyal verici kayıtlarına göre, kaza anında beraber olduklarını söyleyen baba-oğulun aslında kaza saatlerinde birlikte olmadıkları ve birbirleriyle telefonla görüştükleri tespit edildi.

Açılan davada sigorta şirketinden tazminat almak amacıyla dolandırıcılık suçundan dolayı yargılanan N.Ö. ve oğlu F.Ö. mahkemece suçlu bulundu. Silifke Ağır Ceza Mahkemesi, şahısların aynı araçta olmalarına rağmen birbirleriyle görüşmelerinin hayatın olağan akışına uygun olmayacağına dikkat çekti. Ayrıca, araçta sürücü koltuğu tarafındaki kan lekelerinin de özellikle babanın yaralanmaması ve oğlunun yaralanması karşısında açıklanamadığı vurgulandı. Mahkeme, 1,53 promil alkollü olan oğlu F.Ö.'nün yerine geçen baba N.Ö.'nün sigorta şirketinden tazminat alabilmek için kazayı üstlendiğini belirterek iki sanığın da dolandırıcılıktan mahkum olmasına karar verdi. Suç sürücünün siciline işlenirken daha sonra aynı suçu işlemesi halinde ceza alacak.

Aracın sigortasını yapan Işık Sigorta'nın Genel Müdürü Recep Koçak, gerçeğe aykırı tutanaklarla ilgili, eksperlerin tespiti ve şirket avukatlarının çalışmaları, savcılıklarca açılan soruşturmaların sonuca ulaştığını söyledi. Işık Sigorta'nın şikâyeti üzerine bu şekilde açılmış 70 civarında dosya bulunduğunu vurgulayan Koçak, "Bir şey olmaz düşüncesiyle veya kim nasıl tespit edecek diyerek sigorta şirketini veya resmî mercileri yanıltanlar sonradan pişman olsalar bile kamu davası olarak yargılanıyorlar." uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber