Öğretmenlerin dikkatine: MEBBİS'i kontrol edin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yayımladığı talimatta öğretmenlerin MEBBİS sistemindeki bilgilerini incelemelerini istedi.

Bilgi güncellemesi yeni yıldan itibaren İl Milli Eğitimler tarafından yapılamayacağı belirtilen talimatta öğretmenlerin özellikle;

Hizmet Puanı

Hizmet Belgesindeki kayıtları,

Adaylık durumu,

Askerlik Durumu,

Öğrenim Durumu

Bilgilerini incelemeleri ve varsa yanlışlıkları düzelttirmeleri gerekiyor.

Son günlerde gelen bilgilere göre özellikle 4-B'den kadroya geçen öğretmenlerin kayıtlarında sorunlar olduğu, hizmet puanı hesabına bakıldığında yanı tarih aralıklarına iki kez puan verildiği gibi durumların söz konusu olduğu görülmektedir.

Yanlış girişler nedeniyle aynı ilde çalışan iki öğretmenden daha kıdemli olanın daha az puana sahip olduğu, oysa ki doğrusunun kıdemli olanın kaydı olduğu diğerine yanlış bilgi girildiği bilgileri gelmektedir.

Aşağıdaki örnekte de görüleceği üzere aynı ilde aynı puana sahip kurumlarda çalışan iki öğretmenden kıdemli olanın puanı 27 diğerinin ise 36'dır. Bu nedenlerle;

Bakanlığın konu ile ilgili yöneticilik başvurularında hesap yapabilecek konuya vakıf kişilerden oluşan bir komisyon marifetiyle kayıtları gözden geçirttirmesi daha uygun olacaktır.

Buna rağmen;

Öğretmenlerimizin kendi şifreleri ile girdikten sonra;

Kişisel Bilgiler Modülünden

Hizmet Puanı Hesaplama'yı açıp Hesapla demeleri ve burada hangi göreve ne kadar puan verildiğini, aynı tarih aralıklarında iki kez puan verilip verilmediğini (özellikle görevlendirme ve daha önce 4B olanlar)

Kontrol etmeleri kendileri açısından yararlı olacaktır.

Ayrıca okul tarafından verilecek Hizmet Belgelerinin dikkatle incelenmesi uygun olacaktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber