Memur-Sen ile Yeşilay, kötü alışkanlıklarla mücadele için protokol imzaladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar gibi madde alışkanlıklarından vazgeçilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikacılığı sadece ücret sendikacılığı olarak görmediklerini ve insanlığın sorunlarına duyarlı olduklarını hatırlattı. Gündoğdu, ?Bugün sizlerin karşısına bu yöndeki bir proje ile çıkıyoruz. Memur-Sen, bugün kamu yararına çalışan dernekler arasında yer alan Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Bu proje sigara, alkol, uyuşturucu, kumar gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek, hatta bitirmek ve sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak, yine toplumu kemiren kötü alışkanlıklara karşı uyarıcı ve bilgilendirici bir misyon üstlenerek mücadele etmeyi kapsıyor.? şeklinde konuştu.

GÜNDOĞDU: UYUŞTURUCU YAŞI 14'E KADAR DÜŞTÜ

Başkan Gündoğdu, İstanbul'da yaptıkları bir anketi de anlattı. Anketi 154 okulda 34 bin 272 öğrenci üzerinde yaptıklarını belirten Gündoğdu, öğrencilerin uyuşturucu ile tanışma yaşının 14'e kadar düştüğünü söyledi. Öğrencilerin 5'te 1'inin ya alkol ya da sigara kullandıklarını bildiren Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, ?Veriler, 14 ila 18 yaş arası gençliğin uyuşturucu bataklığına giderek saplandığını gösteriyor.? dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı da kötü alışkanlıkların gençler arasında giderek yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekti. Uyuşturucu, alkol ve sigara kullanımının gençler arasındaki kullanımının endişe verici olduğunu ifade eden Balcı, bu tür alışkanlıkların nereden geleceğinin ve nasıl geleceğinin belli olmadığını dile getirdi. Balcı, ?Benim de 14 yaşında bir erkek evladım var. Çocuğumun madde bağımlısı olmayacağının garantisi yok. Tek dayanağım var. O da çocuğumun arkadaşları için bir şeyler yapabilmek. Böylece bir garantiye sahip oluruz.? dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ve Yeşilay Başkanı Balcı, konuşmalarının ardından protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber