Kolesterol damar tıkamaz/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2011 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolesterol tedavisinde kullanılan ilaçların halk sağlığını tehdit ettiği yönünde yapılan açıklamalar üzerine başlayan tartışma sürüyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın ile İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları Öğretim Üyesi Canan Efendigil Karatay, dün ?Kolesterolle ilgili bilimsel gerçekler? başlığı altında basın toplantısı düzenlendi.

Prof. Aydın, ortada çok büyük bir rant olduğunu iddia ederek, ?İlaç sanayi hastalığı değil belirtilerini yok edecek ilaçlara yöneliyor. Kolesterol ilacı kullanmak da tam bir abonelik sistemidir. 40 yıl kullanırsınız? dedi. Canan Efendigil Karatay da, şöyle konuştu: ?Damarları tıkayan kolesterol değil kan pıhtısıdır. Kolesterolün yüksek olması demek ilaç verilmesi demek değildir. Kolesterolün kendisi, masumdur. Bazı şeyleri düzeltmek için yükselir. Kolesterolü ilaçla düşürmeye çalışmak anlamsızdır.? Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Prof. Aydın, Prof. Dr. Bingür Sönmez'in kendileri hakkında basın yoluyla suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine, ?Biz de buradan suç duyurusunda bulunuyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber