KPSS ile yerleştirilen adaylar en kısa sürede göreve nasıl başlar?

2011/2 KPSS tercih işlemleri 2 Kasım 2011 tarihi itibariyle açıklandı. Yerleşen adaylar için şu hususu belirtmek gerekmektedir. Askerlik, sağlık durumu, özürlü olunmaması ve adli sicil için çoğu kurum sadece yazılı beyan alacaktır. Yerleşmiş olanlardan askere gideceklerin ise kurumu bilgilendirmesi yeterli olacaktır. Askerlik süresince hakları saklı tutulacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2011 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS ile yerleştirilen adaylar en kısa sürede göreve nasıl başlar?

Bu yazımızda 30 Kasım 2011 tarihi itibariyle sona eren KPSS tercih işlemleri sonrasında yerleştirilecek adaylara bazı hatırlatmalarda bulunarak mağdur olmamalarını önlemeye çalışacağız. Bu çerçevede, Yerleştirme sonuçları 2 Aralık 2011 günü saat 17.00'den itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. ÖSYM tarafından puan üstünlüğüne göre yerleştirmesi yapılacak adayların en kısa sürede göreve başlayabilmeleri için bazı belgeleri temin etmeleri gerekmektedir.

Kamu kurumları adayların hangi belgeleri temin etmeleri gerektiğini internet sitelerinde ilan etmektedirler. Adayların bu ilanları beklemeden yerleştirme sonucu ile birlikte aşağıdaki belgeleri temin ederek yerleştirildiği kurumun personel birimlerine müracaat etmeleri halinde atamaları çok kısa sürede yapılabilecektir. Bu belgeler şunlardır: KPSS sonuç belgesi örneği (internet çıktısı), Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği (kamu kurumları aslını görerek diplomayı tasdik etmektedirler), askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyan, sağlık durumuyla ilgili yazılı beyan, özürlü olmadığına ilişkin yazılı beyan, mal beyannamesi formunun doldurularak ilgili kuruma verilmesi ve adli sicil kaydının olmadığına dair yazılı beyanın verilmesi gerekmektedir. Bazı kurumlar sağlık kurulu da raporu istemektedir.

Kamu kurumları adli sicil kaydının olup olmadığına ilişkin olarak Adalet Bakanlığıyla yazışmaktadır. Bu süreç ise en az bir haftayı bulmaktadır. Bunun için adayların yerleştirme sonuçları açıklanana kadar bu belgeleri temin ederek hazır olarak beklemeleri biran önce göreve başlamaları açısından oldukça önemlidir.

Sonuçlar açıklanınca da kurumların ilanını beklemeden ilgili kurumlara belirtmiş olduğumuz belgelerle müracaat ederek atamalarının hızlandırılmasını yapabilirler. Yani belgelerini 05.11.2011 tarihinden itibaren yerleştirildiği kuruma verenler aynı gün göreve başlayabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber