Maliye Bakanlığı önünde 'Ayetli Hadisli' eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2011 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Büro-Sen üyesi bir grup, Maliye Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını duyurmak için bakanlık önünde toplandı. Kur'an-ı Kerim'den ayetler ile hadislerin yazılı olduğu pankartlar açtı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, ''Maliye Bakanlığında kontrolörler bakanlık uzmanı, milli emlak ve muhasebe denetmenleri de defterdarlık uzmanı yapılarak statüleri ellerinden alındı'' dedi.

Kur'an-ı Kerim'den ayetler ile hadislerin yazılı olduğu pankartlar açan gruptakiler, taleplerini dile getiren çeşitli sloganlar attı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi kurumlarda haksızlık ve adaletsizlik meydana getirdiğini savundu.

Yokuş, ''Memurlara eşit işe eşit ücret verdiğini söyleyen hükümet, üst bürokratların maaşına yüzde 30'a varan zamlar yaparak bürokratları ihya ederken, ek ödemesi düşük olan diğer çalışanlara göstermelik bir artış vermiştir. Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere birçok kamu kurumunda çalışan memur, hak mahrumiyetine uğramıştır'' dedi.

Maliye Bakanlığında 2005 yılında yapılandırılmaya gidildiğini anımsatan Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü.

''Sosyal tarafların görüşü alınmadan yapılan bu değişiklikle aynı işi yapan memurlar arasında ücret adaletsizliği oluştu. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile düzeltilmeyen bu adaletsizlik halen devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de görev yapan yardımcı hizmetli, memur ve şeflerin ek ödeme oranları artırılmayarak başka bir hukuksuzluğa imza atıldı.

Kamu düzeninde hiç görülmeyen bir düzenleme ile kontrolörler ve denetim elemanları uzman yapılmış, kontrolörler Maliye Bakanlığı uzmanı, milli emlak ve muhasebe denetmenleri de defterdarlık uzmanı yapılarak statüleri ellerinden alındı.''

Açıklamanın ardından üzerinde ''666 KHK'' yazılı balonları patlatan gruptakiler, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber