SSK'da rüşvet aldığı iddia edilen memura 70 yıl hapis cezası istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Adana İl Müdürlüğü Sağlık Karnesi Servisi'nde görevli bir memur hakkında "rüşvet almak, irtikap" suçlarından 70 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede, tutuklu sanık 52 yaşındaki .. hakkında, 15 kişiden, 500 bin lira yerine 1 milyon lira tahsil ederek sağlık karnesi düzenlediği, bir kişiden de işini hızlandırması karşılığında 5 milyon lira rüşvet aldığını iddia ederek, TCK'nın 209/3 ve 212/1 maddesine göre 70 yıla kadar ağır hapis cezası istedi. Semih Aydın adlı kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda hazırlananı iddianamede , ...'ın görev yaptığı Sağlık Karnesi Servisi'nde sağlık karnesi işlemleri için tespit edilen 15 kişiden, 500 bin lira yerine 1 milyon lira aldığı belirtilerek, "Sanık, bu kişilerin hatasından yararlanmak suretiyle 15 kez irtikap suçunu işlemiştir. Olayın mağdurları sanığı fotoğrafından teşhis etmiştir" denildi.

Cumhuriyet Savcısı, ayrıca sanığın yapmakla mükellef olduğu bir işi yerine getirmek için ...'dan rüşvet aldığını, ...'ın da işinin hızlandırılması için sanığa 5 milyon lira rüşvet verme suçunu işlediğini tespit etti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen ..., suçlamaları kabul etmedi. ... ve rüşvet verdiği iddia edilen tutuksuz sanık ... önümüzdeki günlerde Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber