Dinlemeye takılan infaz koruma memurları beraat etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2011 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Haklarında dinleme kararı olmamasına rağmen bir uyuşturucu çetesinin dinlemesine takılan 4 gardiyan ?görevi kötüye kullanma ve yetkisi olmadığı bir iş için yarar sağlama? davasında beraat etti. Mahkeme kararında ?dinlemelerin yasak delil kapsamında olduğu ve başka kanıt bulunmadığı? belirtildi.

DOLAYLI telefon dinlemesi ile elde edilen delillere İstanbul 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nden onay çıkmadı. Bir uyuşturucu şebekesinin telefonlarının mahkeme kararı ile takibi sırasında dinlemeye takılan ve haklarında ?görevi kötüye kullanma ve yetkisi olmadığı bir iş için yarar sağlama? suçlamaları ile dava açılan gardiyanlar beraat etti. Kararın gerekçesinde, gardiyanlar hakkında mahkeme kararı ile dinleme kararı bulunmadığı hatırlatıldı. Sanık gardiyanlara isnat edilen suçlamanın da telefon dinleme kararlarına gerekçe olarak gösterilen CMK'nın 135'inci maddesindeki 14 ayrı suç grubu ile ilişkisi olmadığı değerlendirilen kararda, ?Bu dinlemeler, tek başına delil teşkil etmediği gibi dinlemelerin yasak delil niteliğinde bulunduğu ve başkaca delillerle sanıkların atılı suçu işledikleri kanıtlanamadığından sanıklar hakkındaki iletişim tespiti yoluyla elde edilen deliller hukuki bulunmadığından sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verilmiştir? denildi.

18 kişi tutuklanmıştı

İstanbul, Muğla ve Aydın'da Atilla Önder liderliğindeki çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik 2006'da düzenlenen ?Son Nokta? adlı operasyon kapsamında 28 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ?çıkar amaçlı suç örgütüne

üye oldukları? gerekçesi ile serbest kalan kişilerin telefonunu mahkeme kararı ile dinlemeye almıştı. Bu dinlemelerin sonunda, 2007'de polis Bayrampaşa Cezaevi'nde görevli 4 gardiyanı, cezaevinde tutuklu bulunan örgüt üyeleri ile dışardakiler arasında irtibat sağladıkları, maddi çıkar karşılığı tutuklu kişileri istedikleri koğuşa verdirdikleri gerekçesi ile gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber