Sürücülere 'aşınmış lastikle trafiğe çıkmayın' uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 22:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'da havaların soğuduğunu ve kar yağışının başladığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, araç sürücülerini de kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Ankara'nın Eskişehir, İstanbul ve Konya yolu gibi ana arterlerindeki üst geçit ve köprülerine asılan afişlerde, "Sayın Ankaralılar, kar yağışı başlamadan önce, araçlarınızın kışlık bakımlarını ve lastik kontrollerini lütfen yaptırınız. Aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmayınız." uyarısında bulunuldu.

Başkentte kar yağışı ihtimaline karşı gerekli hazırlıkların haftalar öncesinden yapıldığını belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, şehrin 40 noktasında karla mücadele araçlarının (unimog) bekletildiğini, kar yağışının yoğunluğuna göre gerekli müdahalenin yapılacağını kaydetti.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Başkent'te yağan karın trafik açısından önemli bir sıkıntıya yol açmayacağının beklendiğini belirten yetkililer, sürücüleri 'kabak' tabir edilen aşınmış lastik ve kış mevsimi koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Kar yağışı ve buzlanma sırasında meydana gelen kazaların çoğunun araçların uygun olmayan lastik ve zincirsiz olarak trafiğe çıkmalarından kaynaklandığını belirten yetkililer, bu konu ile ilgili afişlerin şehrin ana giriş yollarına ve merkezi yerlere asılarak gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.

Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını istediklerini belirten yetkililer, uygun lastik kullanan araçların yolda meydana gelebilecek kaza ve trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltacağını bildirdi.

Yetkililer, ekip ve ekipmanların, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan ana cadde ve bulvarlar ile otobüs ring yolları ve genişliği 12 metreden büyük sokaklar ile kaldırımları kar ve buzdan temizleyeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber