Bakan Yıldız, hidrojenli çalışan aracı test etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hidrojen ile hythane (yüzde 80 doğalgaz, yüzde 20 hidrojen karışımı) araçları inceledi. Aracın ilk testini yapan Bakan Yıldız, "Bu araçlar daha temiz bir Türkiye oluşturmamız adına önemli bir kazançtır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sabancı Kültür sitesinde bakanlık ile Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO), Uluslararası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi (ICHET) ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yapılan hidrojen ve hythaneli çalışan araçları inceledi.

Burada Uluslararası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu'nun bilgilerinin ardından Bakan Yıldız, aracın ilk testini yaptı.

Tur attıktan sonra aracın son derece düzgün çalıştığını söyleyen Bakan Yıldız, çalışmaları yürüterek başarı ile tamamlayan ekibe teşekkür etti. Uzun süredir ilk kez araç kullandığını kaydeden Bakan Yıldız, "Dünyanın kirlendiği ve kirletenlerin temizlemediği bir dönemde Türkiye'nin üzerine düşenden daha fazla yükümlülük hissederek, temiz enerji ile ilgili çalışma yapıyor olması hem gelişen Türkiye açısından hem de daha temiz bir Türkiye oluşturmamız adına önemli bir kazançtır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber