Müdürleri PKK ile korkutarak dolandıran 2 kişi suçüstü yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Reyhanlı İlçe Mal Müdürü H.E.'yi telefonla arayarak kendisini 'savcı' olarak tanıtan, 'suç örgütüyle bağlantını tespit ettik' diyerek korkutup 49 bin lira dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi, Antalya'nın Alanya ilçesinde suçüstü yakalandı.

Hatay'ın Reyhanlı Mal Müdürü H.E.'yi, telefonla arayan bir kişi kendisini 'savcı' olarak tanıttı. Sözde savcının H.E.'ye, "Sizin isminizle PKK'ya para aktarıldığını tespit ettik. Şahıslar şu anda takip ediliyor. Bunları suçüstü yakalamak için hesaba 49 bin lira yatırmanı istiyorum." diyerek telefonu kapattığı öğrenildi. Mal Müdürü E. de istenilen parayı verilen hesaba yatırdı. Durumdan şüphelenen E., Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ihbarda bulundu. Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü durumu Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirerek takip edilmesini istedi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanya'nın Mahmutlar beldesinde bir bankanın şubesinden parayı çekmek isteyen B.Ç. (37) ile F.T. (37)'yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Polis, Tunceli Ova İlçe Özel İdare Müdürü V.G. ile Kırıkkale Vize İlçe Mal Müdür Vekili H.K.'yi geçen ay aynı yöntemle toplamda 150 bin lira dolandırdığı iddia edilen H.B.(32), G.G.(25), M.K.(24), A.B.(22) ve Y.B.(35) ile ilişkileri olup olmadığını araştırıyor. H.B.(32), G.G.(25), M.K.(24), A.B.(22) ve Y.B.(35) sevk edildiği adli merci tarafından serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber