Polis, tapudaki rüşvet çarkını görüntülerle ortaya koydu/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 21:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından Osmangazi İlçe Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyonda, rüşvet karşılığı usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla aralarında tapu müdürü, memur emlakçı ve çaycının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Polisin 6 aylık çalışması sonucu rüşvet alıp, verdikleri görüntü ve ses kayıtlarıyla delillendirilen zanlılar 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında rüşvet alıp, vermek, rüşvete aracı etmek' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Bir vatandaşın Osmangazi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet alındığı yönündeki müracaatını değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, cumhuriyet savcılığının talimatıyla soruşturma başlattı.

6 ay süren çalışmalarda tapu işlemlerini yavaşlattıkları, vatandaşlardan rüşvet aldıkları tespit edilen zanlıların rüşvet çarkı gizli kamerayla kayda alındı. Polis, operasyon kapsamında 40'a yakın görüntü elde etti. Görüntülerde tapuda çalışan müdür, memur, hizmetli, çaycı ve bazı emlakçıların rüşvet alıp verdikleri net olarak tespit edildi. Savcılık talimatıyla harekete geçen polis 12 kişiyi gözaltına aldı. Polis, 25 kişinin de 'şüpheli' olarak ifadesine başvurdu.

VATANDAŞLARI ÇAYCI AYARLAMIŞ, ÇETE, RÜŞVET İÇİN HAVUZ SİSTEMİ KURMUŞ

Başka bir ile tayin çıkmasına rağmen mahkeme kararıyla yeniden görevine döndüğü öğrenilen Osmangazi İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Mustafa K. (50), Yıldırım İlçe Tapu ve Kadastro Müdür Yardımcısı Nebi K. (41) ile hizmetli olarak çalışan Emrullah A. (43), Habip P. (45), memurlar Tijen C. (50), Erol Ş. (38), Yılmaz E. (54), Ekrem A. (41), emlakçılar Reşat A. (56), Ayhan V. (41), Ali M. (44) ve çaycılık yapan Hüseyin C. (46) gözaltına alındı.

Zanlıların, rüşvet aldıkları parayı havuz oluşturarak aralarında taksim ettikleri ileri sürüldü. İşlemleri geciktirerek vatandaşlardan rüşvet aldıkları iddia edilen zanlılardan çaycı Hüseyin C.'nin işlemlerini yaptıramayan vatandaşlardan aldığı paraları dosya arasına koyarak ilgili memurlara götürdüğünün görüntülerle tespit edildiği ileri sürüldü. Çaycının, işlemleri uzayan vatandaşların yanına gelerek 50 ile 100 TL arasında bir ücret karşılığında işlemleri halledebileceğini vatandaşlara söylediği öne sürüldü.

BİR YILDIR BİTİRİLEMEYEN İŞLEMLER VARMIŞ

Zanlıların, bir günde bitirilebilecek tapu işlemlerini özellikle geciktirerek rüşvete zemin hazırladıkları iddia edildi. Yapılan incelemede, bir günde bitirilmesi gereken bazı işlemlerin aylardır hatta bir yıl boyunca bitirilmediği belirlendi. Polis, rüşvet çarkını 40'a yakın görüntü ve sesle delillendirdi. Emniyette ifadeleri tamamlanan zanlılar, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında rüşvet alıp, vermek, rüşvete aracılık etmek' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber