Urla Karakolu'nda dayak iddiası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Aralık 2011 07:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de gözaltına alınan 2 Faslı kadın, karakolda fuhuş yaptıklarına dair ifadeyi imzalamadıkları gerekçesiyle dövüldüklerini öne sürdü

İzmir'de bir eğlence merkezinde gözaltına alınan Faslı 3 kadından 2'si, götürüldükleri karakolda fuhuş yaptıklarına dair ifadeyi imzalamadıkları gerekçesiyle dövüldüklerini öne sürdü. Kırılan camdan yaralanan bir kadının kollarına 35 dikiş atılırken, diğerinde de darp izlerine rastlandı. Bir hafta boyunca yabancılar şubede bekletilen ve sınırdışı edilen 3 kadın, polislerden şikâyetçi oldu. Fas'tan bir arkadaşlarının daveti üzerine tatil için İzmir'e gelen Kawtar Mazroui, Hayat Bourzaim ve Hasnaa Rguig, geçen 4 Eylül'de Urla'da bir eğlence mekânına gitti. Burada alkol alan gruptaki Kawtar Mazroui bir süre sonra rahatsızlandı. Hava almak için dışarı çıktıkları sırada polis ekipleri eğlence yerine baskın yaptı. Kimlik kontrolü yapılan kadınlar daha sonra gözaltına alınarak Urla Polis Karakolu'na götürüldü.

Faslı Kawtar Mazroui'nin yabancılar şubesinde yeminli tercümana verdiği ifadesinde, "Polis merkezinde bizim tanık sıfatıyla ifademizi ve parmak izimizi almak istediler. Nedenini sorduğumda ise bana, 'fuhuş yaptığınız için ifade ve parmak izlerinizi alıyoruz' denildi. Ben de kendilerine fuhuş yapmadığımızı, parmak izi vermeyeceğimizi söyledim. Bu esnada polisler zorla parmak izimi almak istediler. Ardından saçımdan tutarak beni çekiştirdiler ve odanın camına ittiler. Cam kırılınca kollarımdan, elimden ve burnumdan yaralandım. Arkadaşlarımı da polisler zorla etkisiz hale getirdiler" dedi. Hasnaa Rguig de ifadesinde, yere yatırılarak kelepçelediğini, saçımdan tutup yerde sürüklendiğini" söyledi.

Fatih ABACIOĞLU/İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber