Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 19 belediye sözleşmelisinin görevine son verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde 5393 Sayılı BelediyeKanununun 49. Maddesine göre yıllık sözleşme ile çalışan, Teknik Hizmetlerdegörevli ve yaklaşık 5 yıldır bu göreve devam etmekte olan 19 Personelin hiç birgerekçe olmadan sözleşmelerinin iptal edilerek işten çıkartıldıkları önesürüldü.

Büyükşehir Belediyesinde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.Maddesine göre sözleşmeli olarak çalışan Zabıta memurları Memur Sen Gaziantepİl Temsilciliğini ziyaret etti. Memur Sen İl Temsilcisi Mithat Sevin, Bem BirSen Gaziantep Şube Başkanı Salih Yıldırım ve Diyanet Sen Gaziantep Şube BaşkanıAhmet Tahiroğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette Belediye çalışanlarısorunlarını ilettiler. Büyükşehir Belediyesinde 5393 Sayılı Belediye Kanununun49. Maddesine göre yıllık sözleşme ile çalışan, Teknik Hizmetlerde görevli veyaklaşık beş yıldır bu göreve devam etmekte olan 19 personelin hiç bir gerekçeolmadan sözleşmelerinin iptal edilerek işten çıkartıldıklarını, BüyükşehirZabıta Daire Başkanlığında görev yapan iki kadrolu memura internette yaptıklarıbir yorum nedeniyle disiplinsoruşturması başlatılarak disiplin cezası verildiğini, daha sonra aynı birimdeçalışan ve hiçbir suçu olmayan diğer sözleşmeli personelin de iştençıkartılmasının kararlaştırıldığını, buyapılanların tamamen Daire başkanının kendi kişisel hıncı ve kaprislerindenkaynaklanmakta olduğunu, iş akitlerinin fesih edilerek kendilerinin mağduredildiklerini ifade ettiler.

Memur Sen İl Temsilcisi Mithat Sevin, sözleşmeli belediyeçalışanlarını dinledikten sonra 'Eğer ortada bir suç varsa suçlulara cezaverilmesi ve verilen cezanın da suçla orantılı olması gerekmektedir."dedi.

"Hiç kimse hak etmediği bir ceza ile cezalandırılamaz.Bu işten çıkartma işleminin tamamen hukuksuz ve keyfi olduğunainanıyoruz." şeklinde konuşan Sevin, "Beş yıldır büyük özveri ileyapılan çalışmaların ve emeğin bu şekilde heba edilmeye çalışılması kabul veizah edilemez. Hiçbir kanuni gerekçesi olmadan, görevi kötüye kullanma,suiistimal, hırsızlık, dolandırıcılık, kamuyu zarara uğratma ve yüz kızartıcıhiçbir eylem olmadığı halde 19 Kişinin aynı anda işine son vermenin ve yapılmakistenenin hiçbir izan ve insaf sahibi tarafından kabul edilemeyeceğini"söyledi. "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Asım Güzelbey'in bu yanlışadur diyeceğine inanıyor ve kendisine güveniyoruz." şeklinde konuşan MithatSevin, "Memur Sen olarak mağdur olan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, gerekirsekonuyu başbakana kadar taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bir an önceyapılan bu yanlıştan dönülerek mağduriyetlerin giderilmesini bekliyoruz?diyerek sözlerini tamamladı

http://gaziantepgunes.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber