Tacizle suçlanan komiser meslekten ihraç edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 14:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde daha önce 'taciz' suçlamasıyla yargılandığı davada 2 bin 500 TL para cezasına çarptırılan, Ağır Ceza Mahkemesi'nde de 2 ayrı 'zimmet' suçlamasıyla yargılanan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Gizlihan Barutçu'nun, hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. İdari soruştarmayı tamamlayan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kararı, 15 gün önce Barutçu'ya tebliğ ettiği öğrenildi.

Geçen Mart ayında eşiyle kavga ederek karakola sığınan 22 yaşındaki T.Ş.'yi, telefonla arayarak ve cep telefonundan mesajlar çekerek taciz ettiği iddia edilen komiser Gizlihan Barutçu hakkında, suç duyurusu üzerine Çorlu 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, komiser Barutçu'ya, 'iyi hali' de dikkate alınarak en alt sınırdan ceza uygulandı. 120 günlük hapis cezası, 5 taksitte ödenmek üzere 2 bin 500 TL para cezasına çevrildi.

'Taciz' suçlaması nedeniyle hakkında idari soruşturma da açılan komiser Barutçu'nun 2 ayrı 'zimmet' olayıyla da suçlandığı ortaya çıktı. Çorlu'da daha önce görev yaptığı polis merkezinde bir bilgisayarı zimmetine geçirdiği iddiasıyla hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılan komiser Barutçu'nun, karakola emanete bırakılan eşyanın kaybolması nedeniyle hakkında ikinci bir 'zimmet' davası da açıldığı öğrenildi.

Karıştığı 'taciz' ve iki ayrı 'zimmet' davaları nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından komiser Gizlihan Barutçu hakkındaki idari soruşturmalar için müfettiş görevlendirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu, komiser Barutçu hakkında soruşturmayı tamamlayarak, 'meslekten ihraç' kararı verdi. Disiplin Kurulu'nun kararı, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ulaştı. Personel Şube Müdürlüğü, hakkındaki 'meslekten ihraç' kararını Gizlihan Barutçu'ya 15 gün önce tebliğ etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber