Norm kadrolar her belirlendiğinde sonuçlar Öğretmenlere tebliğ edilmelidir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 01:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10/8/1999 tarihli ve 23782 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin ?Okul ve Kurumların Norm Kadro Sayılarının Değişmesi? başlıklı 18. maddesindeki; ?(Değişik: 5.11.2003?2003/6445 B.K.K.) (Değişik: 17/1/2011?2011/1331 B.K.K.) Okul ve kurumların norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte yer alan norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde bu değişikliğe konu olan okul ve kurumların norm kadro sayıları Haziran-Eylül aylarında 16 ve 17 nci maddeler doğrultusunda yeniden belirlenir. Yeni okul ve kurum veya yeni derslik açılması halinde, bu okul ve kurumların norm kadroları Haziran-Eylül ayları beklenmeksizin belirlenir. Bakanlık gerek gördüğü zamanlarda bu aylar dışında da okul ve kurumların norm kadro sayılarını yeniden belirleyebilir.

Ancak, bu Yönetmelikte belirtilen kriterler çerçevesinde herhangi bir şekilde okul ve kurumların mevcut yönetici ve öğretmen norm kadro sayılarının azalması halinde norm fazlası yönetici ve öğretmenlerin belirlenmesi işlemleri, ilgili atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre yapılır.? hükümlerine göre okul ve kurumların normu bakanlığın duyurusu üzerine zaman zaman belirlenmektedir.

Bu belirlemelerde norm kadro fazlası durumuna düşen öğretmenler bulunmaktadır.

norm kadro fazlası durumuna düşen öğretmenler; 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğin ?İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri? başlıklı 41. maddesi hükümlerine göre bir il içerisinde başka okula atanmak zorunda kalacaktır.

Öğretmenlere norm kadro fazlası oldukları tebliğ edilmelidir

Bu nedenle norm kadroların yeniden belirlenme sürecinde norm kadroların okulda bulunan öğretmenlere imza karşılığında duyurulması gerekmektedir. Fakat bu duyuru işlemi hiçbir zaman yapılamamaktadır. Yönetmeliğe duyuru yapılmasını zorunluluk haline getiren bir madde eklenmesi yerinde olacaktır. Çünkü öğretmenin norm kadro fazlası olduğunu öğrenmesi il içi yer değişikliğinde bulunmak için harekete geçmesi açısından önem arz etmektedir. Bu işlem norm kadrolarında yapılan hilelerinde fark edilmesine yol açacaktır.

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber