MEB, 'Fatih projesinde adrese teslim ihale' iddiasını yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün bir gazetede ve bu gazeteden alıntı yapan bazı internet sitelerinde yer alan Eğitimde FATİH Projesi ile ilgili haber ve yorumlar üzerine aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Söz konusu haberlerde Bakanlığımızın ihtiyacı olan bilişim teknolojisi donanımlarına yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 23 Kasım 2011 tarihinde yapılan ihale süreci çarpıtılarak, eksik, yanlış ve mesnetsiz ithamlarda bulunulmuştur.

1- Haberde bahsedilen akıllı tahtanın fikri mülkiyet haklarına yönelik tüm patent hakları Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir. Buna dair bilgilere Türk Patent Enstitüsü'nden verilen 2011/06666, 2011/05613, 2011/04445 patent numaralarından ulaşılabilir.

2- Haberde iddia edilenin aksine ihaleye hiçbir firmanın katılımı engellenmediği gibi onlarca firma istekli olarak şartname satın almış, ihaleye birçok yerli ve yabancı firma da teklif vermiştir.

3- İhale şartnamesi ilan edildikten sonra firmalardan gelen sorular Kamu İhale Kanunu mevzuatına uygun olarak cevaplandırılmıştır.

4- Haberde iddia edilenin aksine söz konusu şikâyet Kamu İhale Kurumu tarafından incelenmiş ve reddedilmiştir.

Sonuç olarak; haberde bahsedilenin aksine Kamu İhale Kanunu mevzuatına uygun olarak şeffaflık, rekabetçilik eşit muamele, güvenirlik ilkeleri doğrultusunda bütün isteklilerin teklif verebildiği açık ihale usulü ile yapılan akıllı tahta ihalesi onaylanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla
İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber