Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlandı/Video

Haber Giriş : 25 Aralık 2011 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze namazının ardından Aydın Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, musalla taşından alınarak tekbirler eşliğinde omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Cenaze aracı daha sonra, Topkapı'daki Anıt Mezar'a gitti. Aydın Menderes, babası Adnan Menderes'in Anıt Mezarı'nın yanında toprağa verildi.


Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in vefat eden oğlu Aydın Menderes İstanbul Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı


Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden merhum Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes için, Fatih Camii'nde Kur'an-ı Kerim okutuluyor.

Eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in naaşı Fatih Camii'ne getirildikten sonra camide Kur'an-ı Kerim okunmaya başlandı. Cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek ilk gelenler arasında yer aldı. Daha sonra eski Demokrat Parti Başkanı Süleyman Soylu geldi. Cami avlusunda iki ayrı bölüm oluşturuldu. Ön bölümde protokol için yer ayrılırken, arka bölüme ise Aydın Menderes'i son yolculuğuna uğurlamak isteyen vatandaşlar için geniş yer bırakıldı.

Cenaze namazı öncesi Menderes için Fatih Camii'nde Kur'an-ı Kerim okutuluyor.


Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in vefat eden oğlu Aydın Menderes'in cenazesi törenin yapılacağı Fatih Camisi'ne getirildi.

Menderes'in cenazesi, Atatürk Havalimanından konvoy eşliğindeki cenaze aracıyla Fatih Camisi'ne getirildi. Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cami avlusundaki musalla taşına bırakıldı.

Menderes'in cenazesinin önüne büyük boyutta bir fotoğrafı da yerleştirildi. Tabutun başında iki polis nöbet tutuyor.


Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde vefat eden Aydın Menderes'in cenazesi uçakla İstanbul'a getirildi.

Hacıbayram Camii'ndeki dün kılınan namazın ardından Menderes'in cenazesi THY'nin tahsis ettiği uçakla bugün saat 09.00'da Atatürk Havalimanı'na ulaştırıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Menderes'in eşi Ümran Menderes ile diğer yakınları aynı uçakla İstanbul'a geldi. Uçaktan Aydın Menderes'in büyük bir fotoğrafı da indirildi. Polis tören mangası tarafından alınan Türk Bayrağı'na sarılı naaş, cenaze aracına kondu. Menderes'in cenazesi konvoy halinde aprondan çıkartılarak Fatih Camii'ne götürüldü.

Aydın Menderes, 27 Mayıs darbesi sonucu idam edilen babası merhum Başbakan Adnan Menderes'in bulunduğu Anıt Mezar'a defnedilecek.


UĞUR BECERİKLİ

Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'nde cenaze namazı kılınan Aydın Menderes, toprağa verileceği İstanbul'a siyasiler ve binlerce vatandaş tarafından uğurlandı

Tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gece hayatını kaybeden Aydın Menderes, Ankara'dan sevgi seliyle uğurlandı. Merhum Başbakan Adnan Menderes'in oğlu ve ailenin son ferdi olan Aydın Menderes'in cenazesi hastaneden eşi Ümran Menderes, yakınları ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından alındı. Türk bayrağına sarılı tabut, daha sonra Hacı Bayram Veli Camisi'ne getirildi. Adalet Partisi ve Fazilet Partisi'nden iki dönem milletvekili seçilen Aydın Menderes için düzenlenen ilk törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, çok sayıda milletvekilinin yanı sıra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, DP lideri Namık Kemal Zeybek, Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP lideri Mustafa Destici, MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural ile Recai Kutan katıldı.

ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türk Silahlı Kuvvetleri cenazeye çelenk gönderdi.Cenaze için alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Vatandaşlar cami avlusuna aranarak alınırken, keskin nişancılar minare ve çevre binalarda görev aldılar. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cenaze için kendi özel kalem müdürlüğüne talimat verdiği öğrenildi. Cenaze namazının organizasyonunun Başbakanlık tarafından yapılmasını isteyen Erdoğan, cenaze İstanbul'a getirilinceye kadar da Başbakanlık ekibinin nezaret etmesi talimatını verdi. Cenaze hastaneden Başbakanlık ekipleri tarafından alındı ve eskort eşliğinde camiye getirildi. Erdoğan'ın bugün yapılacak cenaze törenine katılacağı belirtildi.

GÖRMEZ'DEN ÖVGÜ SÖZLERi

Kar yağışı altında kılınan namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. "Güzel işler yapan, gökkubbede hoş bir seda bırakan milletin dürüst bir aydınını uğurladıklarını" söyleyen Görmez, Aydın Menderes'in babası, merhum Başbakan Adnan Menderes'i de anarken, "Hiçbir zaman kaderine küsmemiş, milletine ve ülkesine hizmet etmiş bir insan olarak yad edeceğiz" dedi. Cenazeye omuz vermek için yarışan siyasilerin yanı sıra vatandaşlar da akın edince kısa süreli bir izdiham yaşandı.

Ölene kadar içinde kalan ukde

Aydın Menderes ve Taha Akyol imzası taşıyan "Demokrasiden Darbeye/Babam Adnan Menderes" kitabının kapağındaki fotoğrafta, Menderes ailesi Yassıada Komutanı Albay Tarık Güryay'ın odasında görülüyor. O tarihte 15 yaşında olan Aydın Menderes ve babası ayakta. Kitapta, Güryay'ın babasına yarım dakika bile sarılmasına izin vermediğini söyleyen Menderes, şöyle demişti: "Bir tek şey içimde kaldı. Kendisine şöyle bir sarılıp, 'Baba hiç üzülme, millet aynen senin bıraktığın gibi, bıraktığın ne kelime, belki bir milyon kat daha fazla seni seviyor' demek istiyordum." Bülent ERGÜN

Anne ve babasının yanına...

İstanbul'a getirilen Aydın Menderes'in cenazesi, bugün Fatih Camisi'nde kılınacak 2'nci namazdan sonra babası Adnan Menderes'in yanında Topkapı Anıtmezar içindeki annesinin mezarının yanında toprağa verilecek. Anıt Mezar dün Menderes'in cenazesi için hazırlandı. Cenaze töreni öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlileri, dün Anıtmezar içinde ve Menderes'in toprağa verileceği mezar alanında temizlik çalışması ve çevre düzenlemesi yaptı. Mezarlar temizlenirken, anıtın çevresindeki yol ve kaldırımlara da bakım yapıldı. Menderes'in cenazesinin, Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Anıtmezar'ın hemen yanında bulunan annesi Berrin Menderes'in mezarının yanında toprağa verileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber