Hâkime, tacizden 2 yıl hapis istendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Aralık 2011 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORHAN YURTSEVER

İstanbul'da, boşanma davasına baktığı Burcu A.Z.'yi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan hâkim A.H.S.'nin 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi

Bakırköy Aile Mahkemesi hâkimi A.H.S.'nin, boşanma davasına baktığı Burcu A.Z. isimli kadını taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı dava, karar aşamasına geldi. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcısı Hüseyin Kaya, mevcut delillere göre suçun sabit olduğunu belirterek hâkim A.H.S.'nin, "cinsel taciz" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, şüpheli A.H.S. ile şikâyetçi 28 yaşındaki Burcu A.Z. katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede Burcu A.Z.'nin boşanma davasına bakan avukat Mahmut Bayar, tanık olarak dinlendi. Bayar ifadesinde, boşanma davası sonrası akşam saatlerinde müvekkili olan A.Z.'nin öfkeli bir şekilde bürosuna geldiğini söyledi. A.Z.'nin, duruşmadan sonra davaya bakan hâkim A.H.S.'nin kendisini telefonla rahatsız ettiğini söylediğini ifade eden avukat Mahmut Bayar, "İçerik olarak da, sanığın kendisine çok güzel olduğunu beyan ettiğini bana aktardı. Ben bizzat duymuş değilim, benim konuyla ilgili bildiğim bundan ibarettir" dedi. Karar aşamasına gelen davada Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütaalasını açıkladı. Mütaalada, sanık hâkimin suç tarihinde Bakırköy Aile Mahkemesi'nde görev yaptığı, olayın meydana geldiği 23 Şubat 2009'da şikâyetçinin boşanma davasının ikinci oturumunun yapıldığı, aynı gün saat 19.46'da duruşma sırasında beyan ettiği cep telefonunun arandığı ifade edildi. Mütaaya göre sanık hâkim A.H.S. ile şikâyetçi Burcu A.Z. arasında, şu diyalog gelişti:

A.H.S.: İyi akşamlar Burcu hanımla görüşecektim

Burcu A.Z.: Benim buyurun siz kimsiniz

A.H.S.: Bugün davanıza bakan hâkimim

Burcu A.Z.: Buyurun

A.H.S.: Size bir şey söyleyeceğim. Duruşmada bakışlarınızdan çok etkilendim

Burcu A.Z.: Anlamadım

A.H.S: Bugün duruşmada bakışlarınızdan çok etkilendim

Burcu A.Z.: Bu cesareti nasıl buluyorsunuz Burcu A.Z.'nin bu sözü söyleyip telefonu kapatmasından kısa bir süre sonra yeniden arayan A.H.S., "Ben sizi denedim" dedi. Burcu A.Z. de, "Siz beni ne sıfatla deniyorsunuz" diye çıkıştı.

Telefon hattını hâkim kullanıyor

Aramada kullanılan telefonun, 'Hüseyin Güngör' isimli kişi adına kayıtlı olduğu belirlendi. Ancak bu hattın ve sanık hâkim A.H.S.'nin diğer hattının aynı cep telefonunda kullanıldığı, ayrıca aramanın sanığın görevli olduğu Bakırköy Adliyesi ve lojmanlarının bulunduğu İncirli ve Zuhuratbaba baz istasyonlarından yapıldığı tespit edildi. Savcı, sanık hâkim A.H.S.'nin "cinsel taciz" suçundan 3 aydan, 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber