Adliyede, Aslan'ı görüntülediği gerekçesiyle soruşturulan polise takipsizlik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 13:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan'ı adliyede gözaltındayken gizli kamera ile çektiği iddia edilen istihbarat polisi U.Ö. hakkında takipsizlik kararı verdi. Adli Tıp Kurumu raporunda polis memuru U.Ö.'nün elinde bulunan ve savcılık tarafından el konulan anahtarlığın içinde gizli kamera ve ses kaydedici olmadığını belirtildi.

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan, uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Habip Kanat ile ilişkisi olduğu iddiasıyla 3 sene önce gözaltına alınmıştı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Arslan, savcılık sorgusunun yapılmasını beklerken koridorda bekleyen bir kişinin kendisini gizli kamera ile çektiğini iddia etmişti. Kişinin elindeki anahtarlıkta gizli kamera olduğunu iddia eden Aslan, anahtarlığı elinden alarak bu kişiden şikayetçi olmuştu.

Elinde anahtarlıkla koridorda bulunan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü Teknik Takip Büro Amirliği'nde görevli polis memuru U.Ö. olduğu belirtilmişti. Olayın ardından tutanak tutuldu ve polis memuru U.Ö.'nün özel yetkili bir savcı tarafından ifadesi alınmıştı.

Hakkında soruşturma başlatılan U.Ö.'nün dosyası da özel yetkili savcılıktan görevsizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. İçinde gizli kamera olduğu iddia edilen anahtarlık adli emanete alındı. Dosyanın gönderildiği Sultanahmet savcılığı tarafından gizli kamera olduğu iddia edilen kumandalı anahtarlık üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırıldı.

Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede anahtarlığın uzaktan kumandalı bir araba anahtarı olduğu, içinde görüntü ve ses kaydedici bulunmadığı tespit edildi. Kurumun raporunun ardından savcılık, polis memuru hakkında takipsizlik kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber