Okul açılışında küçük öğrenciden Vali'yi şaşırtan cevap

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 16:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Bursa'nın Gürsu ilçesinde hayırsever işadamı Nazım Lizor tarafından yaptırılan 18 derslikli ilköğretim okulu törenle hizmete girdi. Okul açılışında öğrencilere büyüyünce ne olacaklarını soran Bursa Valisi Şahabettin Harput, minik bir kızdan 'Ajan' cevabını alınca hem güldü hem şaşırdı.

Gürsu ilçesine hayırsever işadamı Nazım Lizor tarafından yaptırılan ve annesi ile babasının ismi verilen Ali-Firdevs Lizor İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle açıldı. Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yanı sıra işadamı Nazım Lizor, öğrencilerin velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın organizasyonunu ise Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri yaptı. Öğrenciler okulu adeta gelin gibi süsledi.

İşadamı Nazım Lizor'den övgü dolu sözlerle bahseden Vali Harput, "İnsanlar onu seviyor. İnsanların hayırlısı, insanlara hayırlı olandır. Biz buna inanıyoruz. Nazım Bey hayırlı bir insan, faydalı bir insan. Ülkemizin büyük Türkiye idealine taşınması konusunda en önemli unsur olan, yetişmiş insan için yatırım yapıyor. Bu çocuklara sahip çıktığımız, ellerinden tuttuğumuz zaman asrın en ileri değerleri ile entegreli yetiştirdiğimiz zaman bu bizim büyük hedeflere ulaşmamızı sağlayacaktır" dedi.

Bursa'nın Türkiye'nin cennet bölgesi olduğunu söyleyen Harput, "Önümüzdeki dönemde Bursa, İstanbul'dan sonra ikinci sıraya geliyor. Bursa'nın sahip olduğu güzellikleri iyi değerlendirmek adına hepimize önemli görevler düşüyor. Bunların başında eğitim geliyor. Hala Bursa'da istediğimiz yerde değiliz. Hala bütün sınıfları 30 kişiye indirebilmiş değiliz. Çocuklarımızın daha başarılı olmasını istiyorsak eğitim standardımızı en yüksek seviyeye yükseltmeliyiz" diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput, daha sonra beraberindekiler ile okulu gezdi. Çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezen Vali Harput, soru sormayı ihmal etmedi. Bir sınıftaki öğrencilerin tamamına büyüyünce ne olmak istediklerini soran Vali Harput, duyduğu cevaplar karşısında ise şaşkınlığını gizleyemedi. Minik bir kız çocuğu 'Ajan olmak istiyorum' diyerek Vali Harput'u hem güldürdü hem de alkışlattı. Bazı öğrenciler cumhurbaşkanı olmak istediklerini söylerken, bazıları ise 'vali' cevabını verdi.

Gürsu ilçesi Zafer Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan okulda 18 derslik yer alıyor. Yaklaşık 1 milyon 500 bin TL harcanan okulda sınıflar ise son teknoloji aletlerle donatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber