Vali kahvede sohbet ederken dışarıda biri vuruldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Aralık 2011 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ziyaret için gittiği Viranşehir İlçesi'nde kahvede vatandaşlarla çay içip sohbet ettiği sırada, dışarıda bulunan 54 yaşındaki Mahmut Doğan, tüfek saçması ile 2 elinden de yaralandı. Doğan hastaneye götürülürken, polis tüfeğin kim tarafından nereden ateşlendiğini araştırmaya başladı. Kısa süreli gerginliğe yol açan olayın ardından telsizlerden güvenlik önlemlerinin artırılması uyarısı yapılırken, Vali Güvenç ve beraberindekilerin etrafındaki tedbirler de üst seviyeye çıkarıldı.

Valisi Celalettin Güvenç, öğle saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere Viranşehir'e gitti. İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile bazı kurum amirlerinin de eşlik ettiği Vali Güvenç'i, Viranşehir'e gelişi sırasında Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan karşıladı. İlk olarak İl Özel İdaresi Bakım ve Onarım Şefliği hizmet binasını inceleyen Vali Güvenç, daha sonra Ceylanpınar Caddesi üzerinde esnaflı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Güvenç, 500 metre yürüdükten sonra Viranşehir Kaymakamlığı'nın karşısında bulunan bir kahveye girip, vatandaşlarla sohbet etmeye başladı. Vali Güvenç'in kahvede bulunduğu sırada, bazı kurum amirleri ile memurlar da Kaymakamlık binası önünde bekledi.

'VURULDUM' DİYE BAĞIRDI

Vali Güvenç'in vatandaşlarla çay sohbetinin bitmesi beklenirken, bir el silah sesi duyuldu. Vatandaşların tedirgin olduğu silah sesinin ardından polisler etrafta araştırma başlatırken, Kaymakamlık önünde bulunan Mahmut Doğan, 'Vuruldum' diye bağırdı. Mahmut Doğan'ın yardımına koşanlar, iki elinden de kan aktığını görünce ambulans istedi. Bu sırada polisler de etraftaki binaları incelemeye alıp, Vali Güvenç'in bulunduğu kahve önündeki güvenlik önlemlerini artırdı. Yaralanan Doğan'a ilk yardımı, Vali Güvenç'in beraberinde bulunan Viranşehir İlçe Sağlık Grup Başkanvekili İlhan Erkan yaptı. Her iki elinden av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralanan Doğan, olay yerine gelen ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Kısa süreli gerginliğe yol açan olay sonrası polisler, Kaymakamlık binasının çevresindeki binalarda inceleme yapmaya başladı. Tüfeğin kim tarafından nereden ateşlendiği belirlenmeye çalışılırken, polis telsizlerinden de güvenlik önlemlerinin artırılması ve dikkatli olunması yönünde uyarı anonsları yapıldı. Bu sırada aralarında özel harekatçıların da bulunduğu polis memurları, Vali Güvenç ve beraberindekileri korumak üzere takviye olarak görevlendirildi. Yaşananlar sırasında kahvede vatandaşlar ile sohbet eden ve gelişmelerle ilgili bilgi alan Vali Güvenç, daha sonra güvenlik önlemleri arasında Viranşehir Kaymakamlığı'na geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber