İstanbul'da, ilçe milli eğitim müdürlüklerine zorla kitap sattırmak ne kadar doğru?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Milli Eğitimin Yazarlar Projesi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okullar Yazarlarla Buluşuyor adı altında bir proje başlatmıştır. Projeye göre belirlenen yazarların kitapları satılacak, yazarlar da okulları ziyaret ederek öğrencilerle buluşacaklardı.

Yazarlar belirlendi kuralar çekildi ve her ilçeye dağılım yapıldı. Bu dağılıma göre o ilçede kurada belirlenen yazarın kitabının satışı İlçe Milli Eğitimlerce yapıldı. Üstelik zoraki olarak.

Proje ilk bakışta güzel görülmektedir. Fakat her zaman belirttiğimiz gibi eğitimde yapılacak çalışmaların çok detaylı incelenmesi, ince elenip sık dokunması gerekir.

Öncelikle belirtelim kitapları İlçe Milli Eğitimlere gönderilip zorla satışının yapılması doğru değil. Kitap gönül işidir. Bir lise öğrencisine hiç bilmediği, içeriğinden dahi bihaber olduğu bir kitabı zorla vermek, aldırmak doğru değil. Kitapları okullar alsın denilmektedir. Okullarda zaten mali kaynak yokken bir de kitaplara kaynak ayrılması doğru değildir.

Bazen valilikten ve kaymakamlıklardan izin alarak okullarımıza gelmek isteyen yazarlarla ilgili onaylarda ?kitap satışı yapılmaması şartıyla? ifadesi konulur. Gönüllü olarak okula gelmek isteyen bir yazarın kitabını alıp imzalatmak isteyen öğrenciye müsaade edilmezken kura ile belirlenen bir yazarın kitabının zorla satışı yapılması ne kadar doğru?

Proje başlatıldı, kitaplar gönderildi derken ?Milli Eğitim, bol sinkaflı kitabı liselilere tavsiye etti" haberi patladı. Bu kitabı tavsiye edenler hiç mi incelememişlerdir bu kitabı. Yada ilgili yazar da mı bi haberdir bu husustan?

Bu nedenledir ki sadece proje yapmak adına içeriğini, artılarını ve eksilerini ölçüp biçmeden bir uygulama yapmak doğru değildir Eğitimde?

Yazarlarla öğrenciler buluşturulacaksa bunun için farklı projeler üretilmeli ve yapılan işten uygulayan da, uygulanan da zevk almalıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber