Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ocak 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Afyon, Kütahya, Isparta, Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batısında 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Ülkemizin batısında kuzey ve kuzeydoğu, doğusunda güney ve güney doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Marmara'da kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Balıkesir, Bilecik ve Bursa çevrelerinin yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir ve Aydın dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerde karla karışık yağmur yükseklerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak Burdur, Isparta ile iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Yağışların; Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Erzurum ve Muş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber