TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Haber Giriş : 01 Ocak 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, yılın ilk haftasında, TOKİ ile ilgili düzenlemeyi yasalaştırmak için çalışacak.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta gündemindeki tek teklif için mesai yapacak. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in, ''375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'', 3 Ocak Salı günü ele alınacak.

Teklifle, TOKİ, kamuda ''eşit işe eşit ücret'' uygulamasını içeren 666 sayılı KHK kapsamından çıkarılıyor. Böylece TOKİ, Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine bağlı kalınmaksızın özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda sözleşmeli personel çalıştırmaya devam edecek.

Teklifle, Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan pilot, uçuş ve görev ekibine ödenecek tazminatlar da yeniden düzenleniyor.

Genel Kurulda, bu teklifin yasalaşmasının ardından gündemde bulunan uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarıları görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, daha önce alınan karar uyarınca, 3 Ocak Salı günü 15.00-20.00, 4 Ocak Çarşamba ve 5 Ocak Perşembe günleri ise 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.

-Komisyonlar-

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemdeki konuları ele alacak.

Anayasa Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısının ele alınması bekleniyor.

Milli Eğitim Komisyonu ise 4 Ocak Çarşamba günü, Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı için mesai yapacak.

Adalet Komisyonu, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısını 4 Ocak çarşamba günü görüşecek.

AB Uyum Komisyonu, 5 Ocak Perşembe günü yapacağı toplantıda, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı, Devlet Sırrı Kanunu Tasarısını ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber