Danıştay saldırısıyla ilgili 19 adres aranıyor/ Video

Haber Giriş : 03 Ocak 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay saldırısı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy'un evinde de arama yapılıyor.

Danıştay'daki güvenlik kameralarının silindiğine ilişki yürütülen soruşturmada OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy'un Etiler'deki evinde arama yapılıyor. Sabah saatlerinde eve gelen polislerin araması sürüyor.


Ankara ve İstanbul'daki 19 ayrı noktada Danıştay Saldırısı ile ilgili olarak aramalar yapılıyor. Aramalar Danıştay Saldırısına ait güvenlik kamaresı kayıtlarıyla ilgili olarak yapılıyor.

Danıştay Saldırısı sonrasında, binanın güvenlik kamerası kayıtlarının saldırıdan kısa süre önce kesilmesi ve kameraların bozulması tartışma konusu olmuş, binanın güvenliğini sağlayan OYAK Güvenlik'e eleştiriler yöneltilmişti.

Polisler OYAK Güvenlik'in Ankara Balgat ve İstanbul Kaaköy'deki binalarında da aramalar gerçekleştiriyor. Polis burada bilgisayarların kopyalarını alıyor.

Polis operasyon kapsamında 9 kişiyi de gözaltına aldı.

OYAK ESKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖZALTINDA

Aramalarda şu ana kadar OYAK eski Genel Müdür Yardımcısı O.Ç., OYAK eski yöneticisi M.T.Ö, Danıştay'da Bilgi İşlem Memuru C.Y, teknisyen Y.S.K, teknisyen B.D, S. A. ve M.A. gözaltına alındı. Ayrıca OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy ve iki işadamının evinde ve işyerlerinde arama yapıldığı bildirildi.

Operasyonu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştiriyor.

DANIŞTAY SALDIRISI

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahlı saldırıda İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, aralarında Daire Başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralamıştı. Saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan isimli saldırgan olaydan sonra kaçmaya çalışırken Danıştay'da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber