Sözleşmelinin harcırahında Devlet zarara uğruyor!

Bilindiği üzere sözleşmeli statüde çalışan personellere daimi vazife harcırahı ödenmemekteydi. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde bu durum gündeme gelmişti ve bakanlık sözleşmeli öğretmene harcırah ödenemeyeceği yönünde açıklama yapmıştı. Bu durum hem maddi olarak haksızlık oluşturmakta hem de çalışanlar arasında huzursuzluk meydana getirmekteydi. Nihayetinde ikisi de 657'ye tabi kamu çalışanından birisi 4/B statüsünde olduğu için harcırah alamazken, diğeri 4/ A statüsünde olup bu haktan faydalanıyordu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2012 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşmelinin harcırahında Devlet zarara uğruyor!

Cihan DOĞAN/ Memurlar.net

Bu durum karşısında kişiler mahkemeye başvurarak haklarını aramaya başladılar. Mahkemeler tarafından adalet ve hakkaniyet ölçüsünde verilen kararlar ile sözleşmeli personeller harcıraha müstahak olup, ödenmeyen ücretlerini yasal faizi ile almaya başladılar.

Sitemizde yayımladığımız birçok haberimizde örnek mahkeme kararlarına yer verdik.

Bütün bu gelişmelere rağmen bakanlık gereken adımı atmamış ve harcırahlarını talep eden kişilere olumsuz cevap vermiştir. Kişiler ise bu durum karşısında mahkemeye başvurarak harcırahlarını almaktadırlar.

Bu noktada bakanlığa çağrıda bulunuyoruz: yukarıda bahsettiğimiz doğrultuda harcırah ödenmemesi ve kişilerin haklı olarak mahkemeye başvurması devletin zarara uğramasına sebebiyet vermektedir. Zira açılan her dava da mahkeme giderleri, avukatlık ücretleri ve yasal faiz ile yapılan ödeme, devleti zarara uğratmak demektir.

Bakanlığın yapacağı şey ortadadır. Bu durumda olan kişiler için gerekli düzenlemeyi yapmak ve mahkemelerle uğraşmayıp, ek masraflardan devleti kurtarmaktır.

Bu yapılmadığı takdirde devlet zarara uğramaya devam edecektir?

Aşağıda örnek mahkeme kararlarını bulabilirsiniz

Tokat idare mahkemesi kararı

Yozgat idare mahkemesi kararı

Erzurum idare mahkemesi kararı

Zonguldak idare mahkemesi kararı

Adana idare mahkemesi kararı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber