Yargıtay'daki dosyalar iki yıl sonra bitecek!../ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

u çalışma temposuyla hukuk dairelerindeki dosyaların bir yıl, ceza dairelerindeki dosyaların ise iki yıl sonra biteceğini tahmin ediyoruz? dedi...

ANKARA - Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tanıtım Semineri'nde gelen sorular üzerine, Yargıtay'ın hukuk dairelerindeki dosyaları 1 yıl, ceza dairelerindeki dosyaları ise 2 yıl içinde bitireceğini söyledi. Kaynak şöyle konuştu: ?Yargıtay'da ayda ortalama 60 bin civarında bir fazlalıkla gidiyoruz. Bu sebeple bu çalışma temposunda bu performansla biz bir sene içerisinde hukuk dairelerindeki dosya sayısını bitirmek planındayız. Ceza dairelerindeki dosyalara gelince; Onun da iki sene içerisinde biteceğini tahmin ediyoruz.

Çek Kanunu ile ilgili yapılacak değişiklik, dosyaları eritme ve sona erdirmede bize yardımcı olacak. Çek ile ilgili olarak Yargıtay'da 200 bin, yerel mahkemelerde de 1,5 milyon dolayında dosya var. Bu dosyaların hepsi çıkacak kanundan sonra düşecektir.?

Hakim-savcı eğitimi

HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) Başkanvekili Ahmet Hamsici ise, 2011 yılı Ocak ayında kabul edilen Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu'nun, yürürlük tarihleri de göz önüne alınarak, öncelikle yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu eğitim seminerlerine ağırlık verildiğini belirtti. Bu kapsamda, bin 909 hukuk hakiminin eğitim almasının sağlandığını kaydeden Hamsici, bunun dışında toplam 317 hakim ve cumhuriyet savcısına yakalama ve gözaltı uygulamalarından doğan sorunlarla yargının hızlandırılması, basın sözcülüğü ve yeni Türk Ticaret Kanunu alanlarında eğitim verildiğini anımsattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber