Bakan Dinçer: Öğretmenlerimizin başarısını arttırabilirsek, ücret ve maaşlarının arttırılması çok daha kolaydır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Eğer bu ülkede en yetenekli insanlarımızı öğretmenliğe yönlendirebilirsek, öğretmenlerimizin başarısını arttırabilirsek, arkasından çalışma şartlarının iyileşmesi, ücret ve maaşlarının arttırılması çok daha kolaydır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Küçük İstanbul Buluşmaları" adlı programa katıldı. Ancak Bakan Dinçer, programa gelmeden kısa bir süre önce 10 kişilik atanamayan öğretmen grubu ellerinde "Ücretli öğretmenlik kaldırılasın, öğretmenler atama istiyor" yazılı pankartı açarak Dinçer'e mektup vermek istedi. Fakat Bakan Dinçer, programa otoparktan giriş yaptığından dolayı öğretmenler de mektubu ulaştırması için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a verdi. Yeniay ise öğretmenlere mektubu ulaştıracağına dair söz verdi.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Küçük İstanbul Buluşmaları" adlı program başladı. Programda konuşma yapan Dinçer, "Finlandiya'da liseden mezun olan öğrencilerin Türkiye'ninkine göre daha fazla. Eğitim aslında bir ülkede ekonomik gelişmenin yaşam kalitesinin insanların sahip olduğu araç gereçlerin düzenlenmesiyle ilgili hepsi için ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Eğitim aslında hemen karar verdiğinizde sonucunu hemen göremediğiniz bir şeydir. Ama eğer düzgün kararlar vermişseniz doğru ve nitelikli kavramlar kurabilmişseniz 5-10 yıl sonra kazanacağınız nitelikle inanılmaz olumlu şeylerdir. Eğer bu ülkede yoksulluk var ise bilin ki bunun arkasında eğitimsizlik vardır. Örneğin; Türkiye'de işsiz olan insanların yüzde 60'ı lisede daha alt seviyededir. Türkiye'de üniversite mezunlarının kız veya erkek fark etmez iş bulma oranları yüzde 72'dir. Şimdi böyle bakacak olursak demekki eğitim yoksulluk için ciddi bir mücadele aracı" dedi.

Bakan Dinçer, bir ülkede sağlık sorunları varsa orada eğitimsizliğinde olabileceğine dikkat çekerek, "Çünkü beslenmeyi bilmeyen hastalıklardan korunmayı öğrenmeyen bir toplumun sağlık sorunları yüksek olur. Bütün bu ülkenin en ücra köşelerinden başlamak üzere her yer okuma çağında olan çocuklarımızı mutlaka okula gelmeleri öğretmenlerimizle birlikte eğitimlerini tamamlamalar gerekir. Ama eğitimin kendi içinde sorunları nedir diye bakacak olursak eğitimin kendi içinde birçok sorunu olabilir. Ben özellikle kendim 2012 yılının en önemli eğitim sorunu olarak öğretmenlerimizin kariyerlerinin iyi tanımlanması öğretmenlik mesleğinin geliştirilmesini onların kariyerlerini arttıracak tedbirler olarak görüyorum. Bu açıdan bakıldığında bizim için öğretmen her şeyden önemlidir. Hakikaten şunu söylememiz lazım. İçimizde öğretmenlerimiz var onlar bilmeliler. Biz bu güne kadar derslik sayısını arttırmaya çalıştık. İhtiyacımız vardı ve doğru bir adımdı. Bugüne kadar mali kaynakları arttırdık" diye konuştu.

Hükümetin en büyük kaynağı Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırdığını da ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bugün Türkiye'de artık hükümetimiz en büyük kaynağını Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırıyor. İhtiyacımız vardı ve doğru yapılıyordu. Aslında bütçeleri arttırmak mali kaynakları arttırmak derslik sayısını arttırmak okullarımız güzelleştirmek bütün bunlar gerekir ve doğru. Ama eğer öğretmenlerimiz en iyisi o değilse o zaman diğerlerinin etkinliği zayıf kalır, yetersizleşir. Bunların her birisinin iyi bir şekilde kullanılması ancak öğretmenlerimizin çok iyi olmasıyla mümkündür. O yüzden öğretmenlerimiz genellikle spekülatif benden 'maaşlarınızı arttırmak için uğraşıyorum' veya '100-150 bin öğretmen atama yapacağım' gibi vaatler bekliyorlar. Ama bense meselenin bunların hepsinin konjonktürel olduğunu esas meselenin öğretmenlik mesleğini bu ülkede herkesin en akıllı, en kabiliyetli, en idealist insanların seçtiği mesleğe dönüştürmeyi daha öncelikli görüyorum. Ben şuna inanıyorum eğer bu ülkede en yetenekli insanlarımızı öğretmenliğe yönlendirebilirsek, öğretmenlerimizin başarısını arttırabilirsek arkasından çalışma şartlarının iyileşmesi, ücret ve maaşlarının arttırılması çok daha kolaydır." Bakan Dinçer'in konuşmasının ardından Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay Dinçer'e plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber