Bakan Şimşek: Hazine taşınmazlarını yatırımlara tahsis edeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, amaçlarının, Hazine taşınmazlarını istihdam yaratacak, katma değeri yükseltecek yatırımlara tahsis etmek olduğunu kaydetti.

Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığının Sapanca'da düzenlenen Defterdarlar Toplantısında yaptığı konuşmada, Hazine taşınmazlarında amacın taşınmazları, Maliye portföyünde tutmak değil, istihdam yaratacak, katma değeri yükseltecek yatırımlara tahsis etmek olduğunu söyledi.

Bu yatırımların bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltacağını, toplu konut üretimi, kentsel dönüşüm gibi sosyal amaçların da sağlanacağını kaydeden Şimşek, Türkiye'de geçmişten gelen çarpık kentleşme sorunu ile karşı karşıya olunduğunu ve bu problemlerin çözümünde hazine taşınmazlarının çok önemli katkısı olabileceğini kaydetti.

Şimşek, Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılacak boyutlarının ortaya konması gerektiğini belirterek, bunların tespiti konusunda defterdarlara çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

''Bizim mutlaka bu taşınmazları gerek satış, gerek irtifak hakkı tesisi, kira ve yatırımlara tahsis edilmesine ilişkin gerek görsel, yazılı medyada gerekse bütün platformları kullanarak, tanıtmamız gerekiyor.

Biz zaten o yönde bir adım attık. Teşvik kapsamında verilecek yerler konusunda sizlerden talepte bulunduk ve birçok ilimizde bu tamamlandı. Bu satışlar veya kiralamalar yapılırken, mutlaka en geniş şekilde bu varlıkların tanıtılması gerekiyor. Çünkü amacımız hazine taşınmazları değerlendirirken topluma maksimum faydayı ortaya çıkarmamız lazım. Amaç, gelir maksimizasyonu ise tanıtım çok önemlidir. Amacımız daha çok istihdam, üretim, topluma daha çok değer üretmek.''

-''Gelir hedefleri vereceğiz''-

2012 için defterdarlara gelir hedefleri verileceğini belirterek, defterdarlardan bu yöndeki çalışmalara bugünden başlanılmasını gerektiğini kaydetti.

Hazine taşınmazlarının yerinden yönetilmesine ilişkin defterdarlara yetki devrinde bulunulacağını da kaydeden Şimşek, defterdarlardan bu konuda kamu kurumları ile ilgili karşılaşılan sorunların mutlaka kendileriyle paylaşılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber