Uludere kaymakamı, yılın yöneticisi seçildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2012 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludere'de hayatını kaybeden 35 kişi için gittiği taziye ziyaretinde saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz yılın başarılı yöneticisi seçildi.

Türk İdareciler Derneği'nce seçilen Yavuz'un ödülünü bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın elinden alması bekleniyor. Afetle mücadele başarı ödülü ise Van depreminde büyük hasar gören Erciş'in Kaymakamı Ramazan Fani'ye verilecek. Dernek Başkanı Saffet Arıkan Bedük, ödül kararını saldırıdan 10 gün önce, 21 Aralık'ta aldıklarını söyledi. Ödül önerisinin Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'dan geldiğini belirten Bedük, ?Olaydan sonra yaptığı açıklamalarındaki metaneti, gerek halkı sahiplenme duygusu, gerek halka yönelik söylem ve üslubuyla da bu ödülü ne kadar hakettiğini gösterdi? dedi. Bedük, Yavuz'a ödül gerekçesini şöyle açıkladı:

Demokratik ortam yarattı

?Bu kaymakamımız, devletin şevkat elinin insanlara ulaşmasını temin etmeye yönelik bir gayretin örneğidir. Bir taraftan emniyet ve asayişi sağlarken bir yandan da vatandaşın her türlü şikâyet ve isteğini kaymakamlığa ulaştırabilme imkanı sağlayarak demokratik bir ortam yaratıyor. 3 bin 500 kovan, 4 bin koyun dağıtılması, damlama sistemiyle sulama ve ürün çeşitlendirmeye yönelik tarımı geliştirici çalışmaları gibi istihdam yaratmaya yönelik ekonomik ve sosyal yatırımlar da yapıyor. Çocuklara yönelik çalışıyor. Örneğin, ?Taş atma uçak yap' adı altında maket uçak yarışmaları düzenliyor, hocalığını polislerin yaptığı müzik grupları oluşturuyor, yeşil sahalar, spor salonları ve kültür merkezi yapıyor.?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Türk İdareciler Derneği yöneticileriyle birlikte Yavuz'u Köşk'te ağırladı. Yavuz'u kutlayan Gül, ?Uludere'de halk, kendisine sahip çıkıp kapılarını açan, sorunlarının çözümü için kendisine hizmet götüren kaymakamına sahip çıkmıştır. Hem bu, hem de Uluderelilerin kaymakamlarına sahip çıkması örnek bir olaydır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber