Ankara'da şehir içi ulaşım bilgileri cep telefonlarında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, bünyesindeki otobüslerin durak, güzergah ve hareket saatleri gibi bilgileri akıllı cep telefonları kanalıyla vatandaşlara ulaştırıyor.

EGO Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni uygulama ile Başkentliler, ulaşmak istedikleri adrese giden otobüsün numarasını, durakların yerini, güzergahı ve servis saatlerini cep telefonlarından kısa sürede öğrenebiliyor. Otobüs hizmetlerini Android işletim sistemli cep telefonlarına taşıyan mobil uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma sunan EGO, aynı zamanda resmi internet sitesindeki "Otobüs Hatları Bilgilendirme Sistemi"yle de Başkentlilerin otobüslerin hareket saati ve güzergahlarıyla ilgili bilgi sahibi olmasına imkan tanıyor. Belediye otobüslerinden faydalanacak yolcular için geliştirilen navigasyon sistemi hakkında bilgi veren EGO yetkilileri, uygulamayla Başkentlilerin ulaşımla ilgili her türlü bilgiye sahip olabildiğine dikkat çektiler.

Yeni projeleriyle turizm konusunda atağa geçen Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetiyle kente gelen konuklara da büyük bir kolaylık sağlanacağını ifade eden yetkililer, "Uygulamayı cep telefonuna indiren ya da internet sitemizden açan vatandaşlar, Ankara'yı hiç bilmeseler bile hangi otobüse nereden binebileceklerini kolaylıkla bulacaklar. Bu çalışmamız, akıllı kart ve durak sistemiyle de entegre edilecek. Böylece yolcular, otobüslerin nerede olduğu bilgisini de telefonlarındaki uygulama sayesinde anında görebilecekler." dedi.

Uygulamanın EGO'nun öz kaynaklarıyla Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirildiğini vurgulayan yetkililer, dışarıdan 1 milyon TL'ye yapılacak projenin 5 bin TL'ye mal edildiğini kaydettiler.

Şimdilik http://www.ego.gov.tr/mobil/index.html internet adresinden sadece Android işletim sistemli cihazlara ücretsiz olarak indirilebilen uygulamada, "hat ara, adres ara, önemli yerler, nasıl giderim, neredeyim ve duyurular" gibi 6 ana başlık bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber