5 inci sınıf ilçe müftülüklerine atama yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Halen açık bulunan 5 inci sınıf ilçe müftülükleri için Başkanlığımız teşkilatında çalışan ve aşağıdaki şartları taşıyanlar arasından ilçe müftüsü kadrolarına atama yapılacaktır.

1) En az dört yıllık dinî yüksek öğrenim mezunu olmak,

2) Başkanlıkça açılan ihtisas kursunu başarıile bitirmişveya ilahiyat alanında doktora yapmışolmak,

3) Halen Başkanlığımız teşkilatında çalışıyor olmak,

4) İlçe müftülüğü yeterlik belgesine sahip olmak.

2- Başvuru İşlemleri :

İlçe Müftülüğü kadrolarına yukarıdaki şartları haiz isteklilerin Başkanlığımızın http://www.diyanet.gov.tr web adresindeki Personel Hizmetleri sayfasında yer alan ?İlçe Müftülüğü Atanma E-Başvuru Formu? nu doldurarak, aşağıda istenen belgeler ile birlikte 23.02.2012 tarihi mesai bitimine kadar bağlı bulundukları il müftülükleri, eğitim merkezi müdürlükleri ve yurtdışı din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerine vereceklerdir.

İlgili il müftülükleri, eğitim merkezi müdürlülükleri ve yurtdışı din hizmetleri müşavirlik ve ataşelikleri de bu talepleri en geç 29.02.2012 tarihine kadar Başkanlığımız Atama 1 Dairesi Başkanlığına ulaştıracaklardır.

Başkanlığımızın http://www.diyanet.gov.tr web adresindeki Personel Hizmetleri sayfasında yer alan ?İlçe Müftülüğü Atanma E-Başvuru Formu? nu doldurarak bağlı bulundukları birimler aracılığıyla müracaat yapmayanlar ile 23.02.2012 tarihinden sonra müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

3- Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- Halen görevli olduğu birimi tarafından tasdiklenmiş hizmet cetveli,

2- Öğrenim durumunu gösterir diploma, (Diploma yabancı ülkeden alınmış ise denklik belgesinin aslı ya da

YÖK'çe tasdikli sureti)

3- Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu Bitirme Belgesi, (Müftülükçe tasdikli sureti)

4- İlahiyat alanında doktora yapmış olanlar için tasdikli doktora mezuniyet belgesi,

5- İlçe Müftülüğü Yeterlik Belgesi, (Yeterlik bilgisi elektronik ortamda kontrol edilerek E-Başvuru Formuna

yansıtılacaktır)

6- 2 adet fotoğraf,

7- E-Başvuru çıktısının halen görevli olduğu birimince onaylı sureti.

4- Atama İşlemleri

1. İlçe Müftülüğü kadroları için müracaat eden adaylar daha sonra ilan edilecek bir tarihte halen münhal bulunan 30 ilçe için öncelikli olarak yeterlilik belgesi sınavında alınan puanlar, eşitlik halinde ise hizmet süreleri, mesleki kazanımları, idari tecrübeleri gibi ölçütler esas alınarak yapılacak sıralama ve kura sonucu 5 inci sınıf ilçelere atanırlar. Atandığı görev yerlerine gitmekten feragat edenler ile ilgili mevzuatta öngörülen süre içerisinde (iki ay) göreve başlamayanların atama onayları iptal edilir ve bu duyuru çerçevesinde ikinci bir atama talepleri dikkate alınmaz.

2. Bu duyurudaki şartları taşıyanlardan, münhal yer olmaması sebebiyle atanamayanlar, 2012 İlçe müftüleri planlama döneminden sonra boşalacak 5 inci sınıf ilçeler için aynı şekilde yapılacak değerlendirme sonucu kura ile atamaları yapılacaktır.

3. Atandığı tarih itibariyle fiilen üç yılı tamamlamayanların ?Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?nin 20/a-1 ve 2 nci maddelerinden (sağlık veya eş durumu ) yararlandırılma, mazeretleri nedeniyle diğer bölgelerdeki ilçelere atanma ve yurtdışında uzun süreli din görevlisi olarak görevlendirilme cihetine gidilmeyecektir.

4. Yurtdışında geçici görevli olup da, söz konusu atama işlemleri yapılanlar yurtdışı geçici görevleri sona erdirilerek yurtiçinde yeni görev yerlerine en geç iki ay içerisinde başlamamaları halinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 63. Maddesi gereği atama onayları iptal edilir.

İlgililere duyurulur.

E-Başvuru için tıklayınız..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber