TRT payı kalkıyor elektrik % 2 ucuzluyor

Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, TEDAŞ tarafından her yıl TRT'ye aktarılan yaklaşık 150-200 trilyon liralık payın yıl sonu itibariyle kalkacağını açıkladı. Bakan Güler, ?TRT'nin TEDAŞ'la ne işi var ki katkı payı alıyor.

İşte bu zamanında yapılan bir yanlış. Bizim işimiz yanlışları düzeltmek. Bu pay bu yıldan sonra tamamen kaldırılacak' dedi.

Dün geldiği memleketi Ordu'da incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dün gece yerel bir televizyonda katıldığı programda Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından her yıl TRT'ye aktarılan yaklaşık 150-200 trilyon liralık payın yıl sonu itibariyle kalkacağını açıkladı. ?Elektrik faturasındaki yüzde 2'lik TRT payının kaldırılmasıyla, vatandaşın elektrik gideri de bu oranda düşmüş olacak' diyen Bakan Güler, şöyle devam etti:

YÜZDE 3.5'Dİ:

?Elektrikteki TRT payı daha önce yüzde 3.5'ti. Biz bu oranı 2003 yılında çıkarılan bir kararnameyle 1.5 puan geri çekerek yüzde 2'ye indirmiştik. TRT'nin TEDAŞ'la ne işi var ki katkı payı alıyor. İşte bu zamanında yapılan bir yanlış daha. Bizim işimiz yanlışları düzeltmek zaten. Bu pay da tamamen kaldırılacak. Ama TRT de milli bir kuruluşumuz. Ani bir darbe olmasın diye küçük oranlarda kaldırıyoruz. Kalan yüzde 2'lik yanlışlık için kararname hazırladık. Şu anda beklemede. Dediğim gibi yüzde 1.5 kaldırılmıştı, yüzde 2 kaldı, bu da bu yıl sonu kaldırılacak.'

Bakan Güler, bugün Topçam Barajı ile Ordu arasında yapılan Dereyolu, yol çalışmalarında İncelemeler yaptıktan sonra öğleden sonra oynanacak olan Orduspor - Eskişehirspor futbol karşılaşmasını izleyecek. TBMM Genel Kurulu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle iki gün mesai yapacağı bu hafta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hakkında, Mavi Akım nedeniyle verilen gensoru önergesini görüşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem ve arkadaşlarının verdiği gensoru önergesinde, Enerji Bakanlığı'ndaki usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının, büyük boyutlara ulaştığı savunularak, Mavi Akım fiyatlandırma yöntemindeki değişiklik nedeniyle milyarlarca dolarlık kamu zararı oluştuğu dile getiriliyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber