TOKİ: Mersin'de kentsel dönüşüm uzlaşmayla sağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Mersin Akdeniz ilçesi Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projeleri konusunda açıklama yaptı. Vatandaşları olumsuz yönde etkilemek için çalışma yapanlar olduğu belirtilen açıklamada, kimsenin mağdur edilmeyeceği vurgulandı.

TOKİ'den yapılan açıklamada, TOKİ ile Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir ve Akdeniz Belediye Başkanlıkları arasında Çay, Çilek ve Özgürlük Mahallelerindeki alanlar için 06 Mart 2008 tarihinde ?Mersin Akdeniz Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi? ne ilişkin ön protokol, 27 Nisan 2010 tarihinde de ek protokol imzalandığına dikkat çekildi. Hak sahiplerinin konutlara yerleştirileceği belirtilen açıklamada ?İdaremizce proje alanlarında yaşayan hak sahiplerine mevcut durumları esas alınarak yine kendi bölgesinde konut veya ticarethane edindirilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle, alanda bulunan hak sahiplerine ait yapılar yıkılmadan boş alanlarda konut üretimi planlanmaktadır. Bu konutların yapımı aşamasında bölgedeki hak sahipleri ile konut veya ticarethaneler karşılığında anlaşmalar yapılması, konutların tamamlanmasının ardından konut anlaşması yapan hak sahiplerinin bu konutlara yerleştirilerek mevcut yapıların tahliye ve yıkımı, boşaltılan alanlarda yeni konut veya sosyal donatı üretimine başlanılması hedeflenmektedir.? denildi.

Bu kapsamda yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına TOKİ tarafından 02 Ocak 2012 tarih ve 74 sayılı yazı ile işbirliği çağrısı yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: ?İdaremiz, projenin yerel dinamikler ve hak sahiplerimizin görüş ve önerileri çerçevesinde hayata geçirilmesinin olayın sosyal boyutunu güçlendireceği düşüncesindedir. Bu düşüncemiz ve irade beyanlarımız ile henüz hak sahipleri ile görüşme yapılmamış olunmasına rağmen, vatandaşlarımızın olumsuz yönde telkinlerle etkileme çalışmalarının başladığı duyumları alınmıştır.?

TOKİ'nin, söz konusu proje alanlarımızdaki vatandaşların mevcut durumlarını etkilemeden TOKİ tarafından temin edilecek ATAŞ Rafinerisi'ne ait boş arazide inşaat uygulamasına başlandığına işaret edilen açıklamada, ?Kendilerine sunulacak önerileri anlatarak uzlaşma sağlandıktan sonra yeni konutlara taşınmalar sağlanacaktır. Bunun dışındaki söylem ve ifadelerden etkilenilmemesi, idaremizin yapacağı açıklamaların dikkate alınması gerektiğinin bilinmesi önem arz etmektedir.? denildi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber