Şubat atamaları konusunda, Sayın Ömer Dinçer'in hala bir bilgisi yok mu?

Bilindiği üzere, 2011 KPSS Öğretmenlik sınavına giren adaylara yönelik olarak toplamda 11 bin kişilik öğretmen alımı yapılmıştı. Bakanlığa tahsis edilen 40 bin atama izninin önemli bir bölümü 2009 ve 2010 KPSS'ye giren adayların tercihlerine açılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer bugüne kadarki sorularda, net bir cevap vermemiş, "Sayın Çubukçu'nun durumuna düşmek istemediğini" belirtmiştir. Ancak hayatları hakkında bir karar vermek isteyen adaylar, artık net bir cevap duymak istemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2012 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Bakanın, 28 Aralık 2011 tarihinde Anadolu Ajansına verdiği mülakat

Soru: 2012 yılında kaç öğretmen ataması yapılması planlanıyor?
Bakan Dinçer: Bu konuda bilgim yok. Ben elimden gelen çabayı ortaya koyacağım. Geçtiğimiz yılda da öğretmenlerin mağdur olduğunu düşünüyoruz. Onu da telafi edebilir miyiz diye yoğun çaba sarf edeceğim. Ama elimizden ne geliyorsa, hükümet bu konuda bizim için neyi uygun görüyorsa onu yapmak için elimizde imkan olacak.

Öğretmen adaylarının isteği

Sayın Bakan bugüne kadar ara atama olup olmayacağı konusunda net bir şekilde konuşamamıştır. Kendisinin Bakanlığa atanması 7 aya yaklaşmaktadır. Artık bir plan var ise bu planlamanın yapılmış olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber