Mahalli idarelerin görevde yükselme sınavı dahi online yapılacak

Bazı kamu kurumları, görevde yükselme eğitimlerini online olarak vermekteydi. Uzaktan verilecek eğitimin hem zaman, hem mekan hem de bütçe itibariyle birden fazla yararı bulunmaktadır. Bir çok kurum hala uzaktan eğitime yabancıdır. Ancak Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 2012 yılında yapılacak görevde yükselme sınavı uygulamasında Anadolu Üniversitesiyle işbirliğine gitmiştir. Anadolu Üniversitesi sadece eğitimi değil, sınavı dahi online yapacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.0.MAH.0.08.02.00/ 902-03-767

09/.01/2012

Konu : Görevde yükselme eğitimi ve sınavı

VALİLİĞİNE

(İl Mahalli İdareler Müdürlüğü)

04/07/2009 tarih ve 27278 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında 2012 yılında yapılacak mahalli idareler personeli görevde yükselme eğitimi ve sınavının aşağıdaki usul ve esaslar dâhilinde yürütülmesi uygun görülmüştür.

1. Mahalli idarelerce Yönetmeliğin 10 ve 11 inci maddelerindeki esaslara uygun olarak (Ocak ayının sonuna kadar) Valiliklere gönderilen listeler, tek liste halinde en geç 15 Şubat 2012 tarihine kadar Valiliklerce Bakanlığımıza gönderilecek ve bunlar Bakanlığımızca birleştirilerek eğitim verecek Kuruma bildirilecektir.

2. Mahalli idareler personelinin görevde yükselme eğitimi ve akabinde yapılacak görevde yükselme sınavı, Yerel Yönetimler e-Sertifika Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir.

3. Görevde yükselme sınavına valiliklerin Bakanlığımıza göndereceği listelerde yer alan personelden, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifıka programı çerçevesinde verilen eğitimi tamamlayan adaylar katılabilecektir.

4. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programında eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle internete dayalı olarak yürütülecektir.

5. Kayıt İşlemleri:

a) Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programına kayıtlar 28/05/2012 - 15/06/2012 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecektir:

b) Adaylar http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinde kayıt başvuru formunu dolduracaklar, fotoğraflarım sisteme yükleyecekler, başvuru formunun dökümünü alarak imzalayacaklardır.

c) Adaylar Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programına katılım ücreti olan 200 TL'yi kayıt başvuru formunda belirtilen banka hesabına yatıracaklardır.

d) Adaylar; imzalı ve fotoğraflı kayıt başvuru formu ve banka dekontunu (kredi kartı ile yapılan ödemelerde onay numarası ekranı dökümünü) kayıt döneminin son gününe kadar Anadolu Üniversitesi e-Sertifıka Programları Koordinatörlüğü, Yunus Emre Kampusu, 26470, Eskişehir adresine postalayacaklardır.

6. Kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar 25/06/2012 tarihinden itibaren e-posta ile kayıt işlemlerinin tamamlandığına dair bilgilendirilecek, ders kitapları adreslerine gönderilecek ve internet ortamındaki derslere giriş için hesapları açılacaktır.

7. 25/06/2012 tarihinden itibaren e-Öğrenme dersleri ve danışmanlık hizmetleri sunulmaya başlanacak olup, bu tarihten itibaren adaylar 12 hafta süreyle kayıtlı oldukları sertifika programının hizmetlerine http://esertifika. anadol u. edu.tr adresinde yer alan e-Sertifika Programları Portalından erişebileceklerdir.

8. Yerel Yönetimler e-Sertifika Programında internet üzerinden e-Kitap, e-Televizyon, e-Alıştırma, e-Sınav ve e-Danışmanlık hizmetleri sunulacaktır. Ayrıca her ders için adaya bir ders kitabı gönderilecektir.

9. Adaylar sınav giriş belgelerini, 10/09/2012 tarihinden itibaren

http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden çıktı alarak temin edecekler ve sınav sırasında

yanlarında bulunduracaklardır.

10. Adaylar 16/09/2012 tarihinde tek oturumda kayıtlı oldukları sertifika programının kapsadığı üç dersten görevde yükselme sınavına gireceklerdir. Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır. Sınav süresi 120 dakika olup, sınavda her dersten 30!ar soru olmak üzere toplam 90 soru sorulacaktır, (sınav saati sınav giriş belgesinde belirtilecektir.)

11. Sınavlar 81 ilde online sınav şeklinde düzenlenecek olup, adaylar kayıt başvurusu sırasında tercih etmiş oldukları merkezde sınava gireceklerdir.

12. Sınav notları Anadolu Üniversitesi tarafından 01/10/2012 tarihinde adaylara internet üzerinden duyurulacak ve aynı hafta içinde Bakanlığa iletilecektir. Adayların görevde yükselme sonuçları İçişleri Bakanlığı tarafından 22/10/2012 tarihine kadar duyurulacaktır.

13. Güncelleştirilmiş eğitim programı, idari ve mali mevzuat, ortak konular ve yerel yönetimler mevzuatı olmak üzere 3 dersten oluşmaktadır. Derslerin her biri 7 üniteden oluşmakta olup konular ve unvanlara karşı gelen bölümler ile görevde yükselme eğitimi ve sınav takvimi bilgileri yazımız ekinde gönderilmektedir.

14. 14. Kurumlar, görevde yükselme eğitimine katılacak personelin gerek mesai içinde ve gerekse mesai dışında kurum bilgisayar ve internet imkânlarından yararlanmaları için gerekli tedbirleri alacaktır.

Konunun iliniz özel idaresi, iliniz dahilindeki belediyeler ve bu idarelerin bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlara bildirilmesini, mahalli idare personelinin görevde yükselmesi ile ilgili iş ve İşlemlerin Yönetmelik hükümleri ve yazımız doğrultusunda herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yürütülmesi için gerekli planlama ve koordinasyonun Valiliğinizce yapılmasını ve tek liste halinde [email protected] adresine mail ortamında ve posta yoluyla gönderilmesini önemle rica ederim.

Vali Bakan a. Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber