Isparta Belediyesi iddianamesi tamam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2012 21:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Isparta Belediyesine yönelik düzenlenen ve 22 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili iddianame, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Isparta Barosu Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dosyadaki eksikliklerin tamamladığını belirterek, ''Isparta Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek dava sürecini başlattı'' dedi.

Gökmenoğlu, operasyon kapsamında tutuklanan 22 kişiden, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile belediye çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 15 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

Davaya ilişkin ilk duruşmanın mart ayında yapılacağını kaydeden Gökmenoğlu, ''Duruşmada Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 82 sanığın yargılanmasına başlanacak. Tutukluluk halleri devam eden 7 kişi için de Burdur Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilecek'' diye konuştu.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesine operasyon düzenlemiş, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, bazı belediye çalışanları ve belediyenin dışarıdan iş yaptığı 28 kişi gözaltına alınmış, ''Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma'' suçlamalarıyla 22'si tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber